23948sdkhjf

Er der cyberkriminelle inde i dine it-systemer

Advarsel: Kæmpe cyberangreb rammer virksomheder og myndigheder.

Der er opdaget et stort cyberangreb, som allerede har ramt hundredvis af verdens største virksomheder og myndigheder i USA og Storbritannien. Danske virksomheder er også i risiko for at blive ramt.

Det påpeger DI i en pressemeddelelse.

425 ud af de 500 største virksomheder i USA er blevet ramt af et cyberangreb, der også er gået ud over centrale myndigheder. Og angrebet har sandsynligvis allerede også ramt flere danske virksomheder, fortæller Morten Rosted Vang, der er fagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed.

- Det er et af de største angreb, som vi har set i nyere tid. Det er ikke et klassisk angreb, som vi har set mange af tidligere, hvor kriminelle ønsker penge, men derimod et angreb, der er sigtet på at skaffe adgang til myndigheder og virksomheders it-systemer og data, siger Morten Rosted Vang.

Russiske hackere

Formodningen er fra flere sider, at der er tale om russiske statshackere, da de netop ikke går efter penge, men information, og at angrebet er avanceret.

Ifølge Morten Rosted Vang udnytter hackere en såkaldt bagdør i det amerikanske it-sikkerhedsfirma SolarWinds serversoftware Orion til at få adgang til virksomheder og myndigheders fortrolige oplysninger og it-systemer. Derfor lyder opfordringen fra DI og statens Center for Cybersikkerhed også, at man skal tjekke, hvorvidt man bruger det pågældende software.

Morten Rosted Vang fortæller, at det ikke er software, som man møder som almindelig bruger. Men det er ikke desto mindre et meget udbredt stykke software, der administrer netværk etc.

- Vores råd er finde ud af, om man bruger software fra SolarWind, dernæst at opdatere med sikkerhedsrettelsen (patch’en) fra SolarWind og kontakte Center for Cybersikkerhed og eventuelt en it-sikkerhedsleverandør, hvis man har mistanke om, at man er ramt, siger Morten Rosted Vang.  /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.093