23948sdkhjf

Ny havnekran for mere effektiv operation

Grenaa Havn forventer at modtage ny Liebherr til marts.

Grenaa Havn har netop underskrevet kontrakt på en LHM 550 Liebherr havnekran til cirka 25 mio. kr. Udover at være udstyret med intelligent automatiseret teknologi er kranen, som del i havnens bæredygtighedsstrategi, under ombygning til at kunne køre på el.

Den elektriske mobile Liebherr havnekran forventes leveret til marts 2021. Indtil da bliver den opdateret hos Liebherr i Rostock, hvor den ombygges til at kunne køre på el.

- Kraner og andre store maskiner, der håndterer materiel på de danske havne, kræver store mængder diesel og udleder CO2, når de losser og laster. Derfor betragter vi omstillingen til elektriske maskiner, som et vigtigt skridt på vejen mod en grønnere omstilling, siger Henrik Carstensen, administrerende direktør hos Grenaa Havn A/S, og fortsætter:

- Indkøbet af Liebherr mobilkranen understøtter FN’s verdensmål 7, ’Bæredygtig energi’, som er et af de mål, vi arbejder med i vores nye 2025 strategi. Ved at ombygge kranen til at kunne køre på el reducerer vi CO2-udledningen betydeligt med 275 tons per år, i forhold til Gottwald kranen som vi erstatter. Derved nedbringer vi også vores kunders klimaaftryk ved håndteringen af gods over kaj.

Intelligent teknologi

Kranen er udstyret med intelligente funktioner som ergonomisk styring og avanceret software, der både hjælper kranens operatører og garanterer en øget produktivitet:

Den 467 tonstunge kran har en løftekapacitet på 144 ton på 20 meter og 40 ton på 54 meter, og en 360 graders mobilitet. Dette sikrer en høj manøvredygtighed, som gør den velegnet til omfattende operationer som håndtering af bulk, skrot og projektlaster på de fortsat større skibe, der anløber kajen eller som STS-operationer.

- Med vores kajnære havnearealer og centrale beliggenhed, er Grenaa Havn en ideel hubhavn med optimale betingelser for effektiv distribution i hele landet. Sammenholdes dette med vores sikre opbevaringsarealer og effektive udstyr som den nyindkøbte Liebherr kran, så lever vi op til vores målsætning om at kunne levere kundetilpassede serviceydelser af høj kvalitet til selv de mest omfattende projekter, fortæller Henrik Carstensen. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109