23948sdkhjf

HVO på bussen

Transportministeren deltog i åbningen af landets første landsdækkende HVO-buslinje.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) var æresgæsten, da Kombardo Expressen for første gang sendte én af sine busser fra Aarhus til København afsted på HVO 100 – et brændsel som angiveligt udleder op til 90 procent mindre CO2 end traditionel diesel.

- Regeringen er allerede langt med at lave aftaler om omstilling af den kollektive bustrafik, og vi skal bruge alle værktøjer for at nå målet om en 70 procents reduktion af CO2-udledning i 2030. Derfor er jeg også rigtig glad for, at de private fjernebusser rykker. Ved at skifte til HVO diesel regner Herning Turist med at spare omkring 1500 ton CO2 og bliver dermed et grønnere valg, udtalte transportminister Benny Engelbrecht ved indvielsen.

Det er Circle K, der leverer den mere klimavenlige HVO-diesel til Kombardo Expressens busser, der hvert år benyttes af omkring 500.000 buspassagerer.

Kombardo Expressen kører fremover på fossilfri HVO 100 fra Circle K

HVO står for Hydrogeniseret-Vegetabilsk-Olie, og HVO 100 fra Circle K er et produkt lavet af genanvendt madolie (fx fritureoile – bedre kendt som UCO eller Used Cooking Oil), som derfor er 100 procent fri for fossilt olie og for palmeolie.

Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen sidder som næstformand i klimapartnerskabet for Det Blå Danmark. Han er glad for at kunne tage dette væsentlige skridt for Kombardo Expressen:

- En million liter almindelig diesel erstattes nu af et langt mere klimavenligt alternativ. Det gør en forskel for vores virksomhed, og det er godt […] at kunne sætte handling bag ordene om grøn omstilling, siger Carsten Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093