23948sdkhjf

Ørsted vil udvikle havvindprojekter i Sydkorea

Potentiel kapacitet på op til 1,6 GW.

Ørsted har planer om at udvikle havvindprojekter med en potentiel kapacitet på op til 1,6 GW ud for kysten af den sydkoreanske havneby Incheon. Planerne blev annonceret for nylig ved et arrangement med deltagelse af medlemmer fra den sydkoreanske nationalforsamling, Sydkoreas energistyrelse og ledende medarbejdere fra virksomheder med erfaring med havvind i Sydkoreas forsyningskæde.

Tidligere på året nåede Ørsted en vigtig milepæl, da selskabet udsatte flydende LiDAR-udstyr fire steder langs Incheons kyst og begyndte at samle alle relevante data for at sikre sig området, hvor der potentielt kan opføres havvindmølleprojekter med en kapacitet på 1,6 GW.

Ørsteds projekter i Incheon vil kunne forsyne op til 1,4 mio. sydkoreanske husstande med grøn energi og reducere CO2-udledningen med næsten 4 mio. tons om året.

Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore:

- Mulighederne for at bidrage til Sydkoreas omstilling til vedvarende energi er en stor inspiration for Ørsted. Med en stærk industri, stort potentiale i forsyningskæden og mange havområder med lovende vindforhold har Sydkorea et fantastisk udgangspunkt for at blive et førende marked for havvind, siger Martin Neubert.

Matthias Bausenwein, chef for Ørsteds aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet:

- Ørsteds projekter i Incheon vil understøtte en blomstrende havvindindustri i Sydkorea og bidrage til, at regeringen kan realisere sit mål om en havvindkapacitet på 12 GW inden 2030. Med udgangspunkt i vores erfaring og enestående resultater inden for udvikling af havvind globalt og i Asien og Stillehavsområdet ønsker vi at indgå i langsigtede partnerskaber med den sydkoreanske regering og lokale interessenter, siger Matthias Bausenwein. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105