23948sdkhjf

Scania-fabrikker kører på fossilfri el

Scania fuldender overgangen til fossilfri produktion på 10 fabrikker.

Den svenske lastbil-, bus- og motorproducent Scania har nu gennemført overgangen til fossilfri produktion på sine ti største produktionsanlæg over hele verden. Det var netop Scanias mål at gennemføre overgangen til udelukkende at anvende fossilfri elektricitet på sine produktionsanlæg senest i løbet af 2020.

Det skriver Scania i en pressemeddelelse.

Det sidste af Scanias store produktionsanlæg, der manglede i udfasningen af fossil energi til produktionen, ligger i Tucumán i Argentina. Fremover vil produktionsanlægget, der leverer transmissionskomponenter til Scania globale produktion af lastbiler, busser samt industri- og marinemotorer, få sin energi fra en stor vindmøllepark.

- Vi har arbejdet hårdt for at nå målet om at udfase fossilt produceret elektricitet i vores egen produktion, siger Leif Borgstedt, Senior Energy Advisor i Scania.

- Fremover får vi udelukkende leveret elektricitet fra en række lokale energileverandører, der giver garanti og udsteder bæredygtighedscertifikater for elektricitetens oprindelse fra vedvarende energikilder som vandkraft, vind- og solenergi, siger han.

Grøn omstilling i syv lande

Af Scanias ti største produktionsanlæg ligger de tre i Sverige, to i Holland samt et i hhv. Argentina, Brasilien, Finland, Frankrig og Polen. Sammenlagt forbruger de ti produktionsanlæg næsten 450.000 MWh.

Overgangen til fossilfri elektricitet svarer til en årlig reduktion på 33.000 tons CO2e*). I 2019 producerede Scania 91.700 tunge lastbiler, 7.800 store busser samt 10.200 kraftige industri- og marinemotorer.

- Scania har lagt en ambitiøs plan for reduceringen af CO2-belastning fra vores aktiviteter og arbejder med vores godkendte Science Based Targets som rettesnor for de kommende år, siger Andreas Follér, Head of Sustainability hos Scania.

- Disse mål omfatter ikke kun vores egne aktiviteter men inkluderer også reduktionsmål for de indirekte emissioner, der stammer fra de køretøjer og services, vi leverer, siger han.

I 2025 tilstræber Scania at have halveret udledningen af CO2 fra sine industrielle og kommercielle aktiviteter sammenlignet med 2015. En tilsvarende reduktion forventes opnået for de lastbiler, busser og motorer, som Scania leverer frem til 2025, opgjort pr. transporteret enhed.

- Overgangen til udelukkende at anvende fossilfri elektricitet i vores industrielle og kommercielle aktiviteter er en vigtig milepæl på vores bæredygtigheds-rejse og er en klar manifestation af vores forpligtelse til at nå de videnskabeligt baserede mål, vi har sat os, fastslår Andreas Follér.

*) CO2e er en forkortelse for CO2-ækvivalenter, som er en måde at måle udledningen af drivhusgasser. De forskellige drivhusgasser, som f.eks. metan og lattergas, omregnes til CO2 ved at tage højde for, hvor meget global opvarmning de forskellige drivhusgasser hver især bidrager til.  /Smir

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094