23948sdkhjf

Frode Laursen vinder DTA 2020

ITD hædrer grøn omstilling i dansk vejgodstransport.

Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen A/S fra Vitten ved Aarhus vinder ITD’s store hæderspris Danish Transport Award 2020, som i år hylder branchens ihærdige grønne indsats.

Danish Transport Award er ITD’s måde at fremhæve succeshistorierne og de gode eksempler, der kan tjene som inspirationskilde for resten af branchen. I år er fokus på grøn omstilling i dansk vejgodstransport og de grønne danske aktiviteter. Her skiller Frode Laursen A/S sig positivt ud, mener juryformand Connie Hedegaard.

- Selvom vi stod med et stærkt felt af seks nominerede, der alle på hver deres måde beviser, at der er rigtig mange gode ting i gang i branchen, så var vi aldrig i tvivl om, at vinderen skulle være Frode Laursen, fortæller den tidligere klima- og miljøminister, klimakommissær i EU og nuværende formand for Danmarks grønne tænketank Concito.

Virksomheden har blandt andet optimeret chaufførernes kørestil i samarbejde med medarbejderne selv, opgraderet flåden, så 97 procent af lastbilerne nu lever op til Euro 6-standarden, indført eldrevne køletrailere, opført klimavenlige vaskehaller, udskiftet belysningen i lagerhallerne med LED og erstattet langt størstedelen af virksomhedens gasdrevne lagertrucks med eldrevne.

Juryformanden er særligt imponeret over, hvordan det er lykkes Frode Laursen at få medarbejderne med på den grønne mission.

- I gør rigtig meget for at inddrage medarbejderne. Min erfaring er, at de virksomheder, der tager dem med i processen, oplever, at der går sport i det, og så myldrer det frem med gode forslag. Det skaber en sund kultur, og man får sat nogle selvforstærkende mekanismer i gang, siger Connie Hedegaard, som også roser virksomheden for at følge op på de klimatiltag, der er blevet indført.

- Der er så mange, der sætter sig så mange fine mål, men de fleste når ikke længere end til at lave et logo og nogle flotte præsentationer. I måler rent faktisk på det og følger op på, hvad der sker i den virkelige verden, siger juryformanden.

ITD’s bestyrelsesformand Christian Sørensen Madsen roser ligeledes Frode Laursen A/S for i så høj grad at involvere medarbejderne.

- Det er så vigtigt, at den grønne omstilling bliver et fælles projekt. Nu håber vi, at I vil blive ved med at sætte det lange lys på og stærk spot på den her indsats. Vi håber og tror også på, I kan være med til at inspirere rigtig mange af jeres kolleger i vejgodstransportbranchen og naturligvis også vores politikere. Sammen kan vi forsøge at reducere CO2-udledningen i Danmark og skabe en proces frem mod en fossilfri transportsektor i 2050. I den forbindelse har branchen brug for grønne flagskibe som Frode Laursen, siger Christian Sørensen Madsen.

Thomas Corneliussen, koncerndirektør i Frode Laursen A/S, er stolt – ikke mindst på medarbejdernes vegne.

- Det er jo en stor anerkendelse, som skal gives videre til vores medarbejdere. Sådan en indsats kan ikke drives, uden de er med. Jeg ser den her pris som en rambuk og en løftestang til at fastholde det momentum, vi har opbygget, og det arbejde vi har tænkt os at fortsætte med. Vi er jo i et erhverv, der er i den tunge ende i forhold til at belaste miljøet, og det giver en særlig forpligtelse. Det er noget, vi tager meget alvorligt i Frode Laursen, siger Thomas Corneliussen.

Andenpladsen går til P. Fournaise A/S fra Fredericia, mens Dania Connect A/S fra Aarhus løber med tredjepladsen.

Ud over hyldesten modtager vinderen 50.000 kr. Andenpladsen vinder 25.000 kr., og tredjepladsen vinder 10.000 kr. Foruden de tre virksomheder på podiet var Eurobulk Logistics A/S, K. Hansen Transport A/S og Kaj Madsen Fjelstrup A/S nomineret. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.172