23948sdkhjf

Ejendomsportal: Lagerlokaler går helt fri af coronakrise

Lager- og fabriksejendomme er næsten helt upåvirket af COVID-19 krisen.

Mens Danmark har fået flere ledige butikslejemål, så er lagerbygninger og fabrikshaller nærmest helt upåvirkede af coronakrisen ifølge tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk.

Industrien kører næsten i normalt gear, og øget nethandel under krisen har givet behov for mere lagerplads, siger to eksperter.

Selv om covid-19-virusset og nedlukningen udløste et stort dyk i økonomi og beskæftigelse, så er der ikke kommet flere ”til leje”-skilte i landets erhvervsområder, viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

- Ved indgangen til tredje kvartal så vi stigende udbud af butikslokaler, men for industrilokaler – lagerbygninger, logistikejendomme og fabrikshaller – er udbuddet stort set uændret. Udbuddet har gennem et helt år ligget konstant på 1,9 procent af de samlede arealer. Desuden er den gennemsnitlige lejepris per kvadratmeter for lokaler udbudt på Ejendomstorvet.dk cirka 3 procent højere end for et år siden. Så foreløbig har corona-epidemien ikke bremset efterspørgslen på lager- og produktionslokaler, fastslår analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk.

Hjælpepakker

På landsplan er godt 9.500 lokaler og erhvervsejendomme lige nu udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk, heraf 1.420 lagerlokaler, logistikejendomme og produktionshaller.

- Vores økonomi tog en rutsjetur, men mange har fået hjælp af støttepakkerne, så de har kunnet holde fast i medarbejdere og lokaler. Derfor har de fleste virksomheder ikke haft behov for at skille sig af med lokaler, men der kan komme tilpasninger senere på året. For mens hjemmemarkedet er tilbage på normalt niveau, så er eksporten fortsat lavere – nogle lande er blevet ramt hårdere end Danmark og har måttet lukke ned i længere tid, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

Han peger på, at nethandlen oplevede et boost under coronakrisen, da mange butikker var lukkede. Dét har øget behovet for kvadratmeter i mange netvirksomheder. Den vurdering deler en af landets store erhvervsmæglere.

- Tomgangen kan næsten ikke blive lavere, end den har været det sidste år, og det begrænser virksomheder med brug for mere plads. Netvirksomheder har under coronakrisen fået mere vind i sejlene, men generelt tør de ikke binde sig med lejekontrakter ud over et par år – og udlejerne vil gerne have lange lejeaftaler. Det betyder, at nogle vækstvirksomheder slækker på deres krav og lejer sig ind i måske lidt slidte lokaler med sekundær beliggenhed. Så derfor er nogle af de ældre lokaler blevet lejet ud på det seneste, men vi har brug for flere moderne lager- og distributionsejendomme, siger Brian Tretow-Loof, direktør med ansvar for salg udlejning hos Newsec Advisory.

Andelen af udbudte lager- og produktionslokaler er i øjeblikket lavest i Vestjylland med 1,3 procent, Nordjylland med 1,4 procent samt Vest- og Sydsjælland med 1,5 procent.

Danmark har i alt 104,2 millioner kvadratmeter lager- og produktionslokaler, flest i Sydjylland med 19,8 mio. og Østjylland med 16,5 mio. kr. Udbuddet har det seneste år ligger på lige knap 2 mio. kvadratmeter.  /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.172