23948sdkhjf

Hirtshals vil spille grønnere rolle

Målsætning om produktion af grønne brændstoffer baseret på vindenergi.

Hirtshals Havn havde torsdag den 20. august inviteret 17 specialister til møde på Utzon Center i Aalborg for at blive klogere på fremtidens brændstoffer. På sigt har Hirtshals Havn en målsætning om, at der skal produceres grønne brændstoffer baseret på vindenergi på havnen i Hirtshals.

Hirtshals Havn forventer, at de fossile brændstoffer på sigt vil høre fortiden til. Derfor vil den nordjyske havn satse på et grønnere alternativ i form af biogas og Power-to-X (PtX), der er baseret på grøn brint produceret på vindenergi. Af netop den grund havde Hirtshals Havn samlet en gruppe specialister med viden inden for PtX til at inspirere havnen til den videre proces omkring havnens rolle inden for fremtidens energiforsyning til transportsektoren.

Hirtshals Havn har taget et aktivt valg om at fokusere på energioptimering og produktionen af grønne brændstoffer og betragter derfor energi som et af havnens fremtidige forretningsområder. Målsætningen er, at havnen i samarbejde med kvalificerede partnere på kommerciel vis skal arbejde for etableringen af brintproduktion og produktion af andre grønne brændstoffer, som er baseret på vind, på havnen.

- De nye brændstoftyper bliver en del af Hirtshals Havns fremtidige forretning, det er der ingen tvivl om. Vi tror på en grønnere fremtid, og derfor arbejder vi målrettet med udviklingen af Power-to-X som et kommende forretningsområde, siger formand for Hirtshals Havn, Anker Laden-Andersen efter inspirationsdagen.

Vindmølle 4 på Hirtshals Havn

På Hirtshals Havn er der i dag opstillet fire Vestas V136 vindmøller på hver 4,2 MW, og disse vindmøller er det konkrete udgangspunkt for havnens satsning på produktion af fremtidens klimavenlige brændstoffer som brint, ammoniak og metanol.

- Med udgangspunkt i de vindmøller, der i dag står på havnen, ser vi ind i fremtiden. Vores beliggenhed og de tilstedeværende vindressourcer giver os direkte mulighed for at spille med i de forandringer, som vores samfund står overfor og allerede er ved at tage fat på, siger Anker Laden-Andersen. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173