23948sdkhjf

Storfusion på vej mellem erhvervsorganisationer

FDIH arbejder for fusion med Dansk Erhverv.

Erhvervsorganisationerne Foreningen for danske Internethandlere (FDIH) og Dansk erhverv sigter efter en fusion, som vil skabe Danmarks stærkeste stemme for digital handel. FDIH’s bestyrelse er overbevist om, at fusionen giver større gennemslagskraft og flere fordele for FDIH’s medlemmer. Nu er det op til FDIH’s medlemmer at godkende fusionen.

- Vi tror på, at vi både kan bevare FDIH-ånden og styrke dansk digital handel ved at fusionere med Dansk Erhverv. Derfor anbefaler vi et ja til fusion med Dansk Erhverv. Det giver simpelthen god mening at slå de to stærke organisationer sammen til dén stærkeste stemme for dansk digital handel, siger FDIH’s bestyrelsesformand Anders Lindhardsen.

FDIH og Dansk Erhverv har drøftet en fusion siden årsskiftet, og selvom det er en stor beslutning, så er det den logiske og rigtige udvikling efter flere års bofællesskab under samme tag i Børsbygningen og lejlighedsvis parløb i mange sager, lyder det.

- Der er rigtig meget fornuft i at fusionere. Vi kender hinanden, og vi tror på, at vi sammen kan skabe udbytterige og innovative rammer for medlemmerne, så dansk handel samlet set fortsat kan vokse sig endnu stærkere og større, siger Dansk Erhvervs administrerende direktør Brian Mikkelsen.

E-handlen bliver mere digital, og det påvirker forbrugernes adfærd, erhvervslivets udvikling og ikke mindst lovgivningen i EU. Dansk Erhverv og FDIH forholder sig til de samme udfordringer om medlemmernes vilkår, både nationalt og globalt om alt fra forbrugerbeskyttelse over global konkurrence til moms, porto og bæredygtighed.

- Vi har tænkt meget over, om fusionen vil give mening og værdi for FDIH's medlemmer. Det mener vi, at den i allerhøjeste grad gør. Dansk Erhverv kan bruge FDIH’s viden og ekspertise om det forretningsnære til at servicere medlemmerne. Og FDIH’s medlemmer får glæde af Dansk Erhvervs politiske gennemslagskraft og rådgivningstilbud på en række områder, som FDIH ikke kan tilbyde herunder det ansættelsesretlige, forklarer Niels Ralund, direktør i FDIH.

Hvis FDIH’s medlemmer stemmer ja til fusionen, forvandles FDIH til Dansk Erhverv Digital Handel med Niels Ralund som e-handelsdirektør. FDIH's medlemsvirksomheder får alt det i Dansk Erhverv, som de plejer at få i FDIH. Analyser, nyheder, events, guides, juridisk sparring. Det hele følger med - inklusive medarbejderne i FDIH.

FDIH’s medlemmer skal tage beslutning om fusionen på en generalforsamling den 22. september 2020. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.156