23948sdkhjf

Støtte til Ørsted-projekt i Tyskland

Brintprojektet Westküste 100 får støtte fra de tyske myndigheder.

Energiselskabet Ørsted sikrer sammen med sine partnere støtte til brintprojektet Westküste 100 i Tyskland. Partnerne i Westküste 100-projektet har som det første storskala brintprojekt i Tyskland under rammerne af Reallabor (real-world laboratory) modtaget bekræftelse på tilsagn om støtte fra det tyske Ministerium for Økonomi og Energi.

Martin Neubert, Executive Vice President og CEO for Ørsted Offshore, siger:

- Støtten fra det tyske Ministerium for Økonomi og Energi til Westküste 100 er et betydeligt skridt fremad for vores brintforretning. Westküste 100 er vores tredje brintprojekt - og det første i Tyskland - som er blevet godtaget til at få offentlig støtte, og vi er meget spændte over mulighederne for at støtte den tunge industri og tung transport med grønne alternativer baseret på vedvarende brint, siger han.

Formålet med Westküste 100-projektet er at gøre industrielle processer, luftfart, byggesektoren og opvarmning mere bæredygtige i fremtiden. Projektet har et samlet budget på 89 mio. euro. Den godkendte støtte til projektet, som begyndte 1. august 2020, beløber sig til 30 mio. euro.

Volker Malmen, landechef for Ørsted i Tyskland:

- Vi er meget tilfredse med denne positive beslutning. Projektet er unikt, fordi det bruger havvind til produktionen af brint i stor skala. Kun havvind kan levere sådan en pålidelig, vedvarende kilde til grøn strøm til brug i elektrolyseprocessen. Dette kræver, at udbygningen af vedvarende energikilder og havvind er balanceret op imod den stigende efterspørgsel efter brintproduktion. Vi mener, at vedvarende brint bliver en hjørnesten i at nedbringe CO2-udledningen fra industrisektorer. Westküste 100-projektet er en hjørnesten i vores bestræbelser for at bane vejen for vedvarende brint, som vi har gjort det inden for havvind, for at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

Sammenlagt har ti partnere slået sig sammen for at skabe konsortiet: EDF Germany, Holcim Germany, OGE, Ørsted, Raffinerie Heide, Stadtwerke Heide, Thüga og thyssenkrupp Industrial Solutions, sammen med Region Heide Development Agency og Fachhochschule Westküste.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.167