23948sdkhjf

Udenlandske p-syndere til inkasso

Lastbilparkering: Inkassofirma skal opkræve parkeringsafgifter i udlandet

Alt for mange udenlandske lastbilvognmænd glemmer at betale den såkaldte p-afgift for ulovlig parkering på Statens rastepladser langs motorvejene. Afgifter, der pålægges køretøjer - især lastvogne - der enten overskridte den maksimale p-tid på 25 timer eller som holder parkeret uden for de afmærkede p-båse.

Det er baggrunden for, at Færdselsstyrelsen nu udbyder opgaven med at opkræve ubetalte parkeringsafgifter fra udenlandske køretøjer. Fremover skal et privat inkassofirma varetage opgaven og dermed sikre en højere betalingsandel.

Når et udenlandsk køretøj har parkeret ulovligt på en dansk motorvejsrasteplads, sker det alt for ofte, at parkeringsafgiften aldrig bliver betalt. 

Transportminister Benny Engelbrecht vil nu sikre en mere effektiv opkrævning, så ubetalte parkeringsafgifter bliver betalt.

-    Det er uacceptabelt, at det i øjeblikket kun er cirka 17 procent af de udenlandske køretøjer, som betaler deres parkeringsafgifter. Færdselsstyrelsen har gjort, hvad den kunne, men vi er nødt til at tage andre metoder i brug for at vende udviklingen, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

4.000 lastbiler

Siden den 1. januar 2019 har Færdselsstyrelsen haft ansvaret for at udføre parkeringskontrollen på statens motorvejsrastepladser. Til opgaven hører også at opkræve de mange parkeringsafgifter, som ikke bliver betalt, men det har været en udfordring for styrelsen, når der er tale om udenlandske køretøjer.

Derfor bliver opgaven nu udbudt til et privat inkassofirma.

- Der skal være en konsekvens for alle, der overtræder loven. Det gælder også, når man parkerer ulovligt og for eksempel overskrider reglen om tidsbegrænset parkering på 25 timer – og det gælder også, når der er tale om udenlandske køretøjer. Jeg har derfor store forventninger til den nye ordning, som skal sikre, at vores retsfølelse bliver opretholdt, forklarer transportminister Benny Engelbrecht.

I 2019 blev der udstedt cirka 5.000 parkeringsafgifter til udenlandske køretøjer, hvoraf de cirka 4.000 vedrører lastbiler. Den hyppigste overtrædelse er parkering uden for eller på tværs af parkeringsbås og overtrædelse af tidsbegrænsningen på 25 timer.

Færdselsstyrelsen forventer, at et privat inkassofirma vil kunne varetage opgaven til efteråret 2020.  /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.189