23948sdkhjf

Nyt projekt om lagring af energi

Nyt innovationsprojekt vil reducere CO2-udledningen fra offshore olie- og gasproduktion.

Det kræver meget energi at hente olie og gas fra undergrunden, og derfor sætter offshore olie- og gasindustrien nu fokus på at reducere energiforbruget og dermed CO2-aftrykket.

Innovationsprojektet ’O/G Decarb’ vil undersøge mulighederne for at opsætte en kombination af vindmølle- og bølgeteknologi på et flydende fundament for at lagre vind- og bølgeenergi, som via elektrolyse kan omdanne elektricitet til brint.

- Det er et spændende og innovativt projekt, som Total støtter, fordi det har potentiale til at løse en af udfordringerne ved at elektrificere produktionsplatforme med havvind produceret i nærheden af platformen. Ved at undersøge, hvordan bølge- og vindenergi kan omdannes til brint, kan studiet være med til at skabe en pålidelig grøn energiforsyning til platformene, som kan bruges på dage uden vind, siger Ole Hansen, Head of Development, Business & JV Management i Total E&P Danmark.

Projektpartnerne i ’O/G Decarb’ tæller, ud over Total, Floating Power Plant A/S, Danish Hydrocarbon Research and Technology Centre, DTU Vind, Hydrogen Valley, Dansk Gasteknisk Center og TechnipFMC. Projektet faciliteres af Energy Innovation Cluster og er støttet af EU's Regionalfond.

Udover at sikre produktionsplatformen adgang til en stabil, vedvarende energikilde, skal projektet også undersøge muligheden for at integrere eventuel overproduktion af brint i den gas, som sendes til land.

- Kan vi reducere klimaaftrykket fra den energiintensive olie- og gasproduktion og samtidig integrere en større andel af brint i den producerede naturgas, så kommer vi nærmere en klimaneutral energiproduktion på havet. Derfor er det nye innovationsprojekt relevant for Danmark, siger Glenda Napier, CEO i Energy Innovation Cluster.

Projektet løber frem til udgangen af 2020. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141