23948sdkhjf

ITD skuffet over vækstplan

ITD efterlyser mere vejgodstransport i regeringens vækstplan.

Regeringen offentliggjorde torsdag den 9. januar 2020 sin vækstplan for handel og logistik. Vækstplanen er udarbejdet på baggrund af anbefalinger fra det vækstteam for handel og logistik, som blev nedsat af den tidligere regering. ITD hilser vækstplanen velkommen, men savner dog højere ambitioner og flere vækstorienterede initiativer på vejgodstransportområdet.

Vækstplanen for handel og logistik, der blev præsenteret af erhvervsminister Simon Kollerup, indeholder i alt 21 initiativer fordelt på tre forskellige områder, ”Et bæredygtigt handelserhverv”, ”Færre farlige produkter og mindre klimabelastning” samt ”Et stærkt grønt logistikerhverv”.

På logistikområdet opstiller regeringen blandt andet et pejlemærke om, at danske logistikvirksomheder skal gå forrest i den grønne omstilling og anvende ny teknologi til at opnå produktivitetsfordele, så logistik også i fremtiden vil være en dansk styrkeposition.

- Der er gode takter i regeringens plan, og i ITD vil vi gerne kvittere for, at den nye regering har besluttet at følge op på anbefalingerne fra vækstteamet for handel og logistik. Vi er helt enige i ambitionen om, at transport og logistik også i fremtiden skal være en dansk styrkeposition. Med dette udspil fra regeringen kommer vi nødvendige skridt videre i den rigtige retning – men vi kommer langt fra i mål i forhold til at indfri vores ambition i ITD om, at dansk vejgodstransport og logistik i 2030 skal være et internationalt fyrtårn, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen i en pressemeddelelse fra brancheorganisationen.

Klima- eller vækstplan

- Vi hilser det velkommen med fokus på øget digitalisering og udnyttelse af nye teknologiske muligheder. Vi hilser det også velkommen, at man vil se på e-handlens betydning for klima, trængsel og fremkommelighed. Det er emner, som også fylder meget i vores egen vækststrategi. Men regeringens vækstplan synes mere at ville opfylde regeringens klimaambitioner end at sikre økonomisk vækst og flere arbejdspladser i erhvervet. Reduktion af klimapåvirkningen er vigtigt, men en vækstplan må og skal selvfølgelig have bæredygtig vækst og øget beskæftigelse som sigte, siger Carina Christensen.

ITD håber, at vækstplanen fra regeringen bliver startskuddet til et mere omfattende vækstudspil fra regeringen, hvor der fokuseres endnu mere på vejgodstransportens vilkår.

- Efter at have læst regeringens vækstplan for handel og logistik kan vi konstatere, at vi fortsat har brug for en særskilt og ambitiøs vækstplan for dansk vejgodstransport, hvor fokus er på at styrke rammebetingelserne helt generelt for vores erhverv, så vi kan øge vores BNP-bidrag yderligere og skabe flere danske arbejdspladser. Vi har i ITD udarbejdet vores egen Vækststrategi 2030, og den vil vi gå i tæt dialog med både transportministeren og erhvervsministeren om. Vi savner fortsat et højt ambitionsniveau for vejgodstransporten og initiativer, der vil udvikle og styrke transporterhvervet, så Danmark og danske virksomheder står endnu stærkere i fremtidens internationale konkurrence, siger ITD’s adm. direktør.

Styrk transporten

ITD ser frem til et konstruktivt samarbejde med regeringen om vækst i vejgodstransporterhvervet – med udgangspunkt i vækstplanen for handel og logistik.

- ITD vil meget gerne samarbejde med regeringen om en vækstplan specifikt for dansk vejgodstransport, der skal gøre Danmark til et internationalt fyrtårn indenfor vejgodstransport og logistik i 2030. Vi er helt klar til at rulle ærmerne op og sætte handling bag et sådant samarbejde, så vi sammen kan gøre vores vision til virkelighed. Når man styrker transporterhvervet, styrker vi hele det danske erhvervsliv. Vi skal stille skarpt på morgendagens udfordringer, så vi er på forkant med at sikre Danmarks position som international toneangivende transportnation, siger Carina Christensen.  /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.156