23948sdkhjf

Storebælt-ulykke: Trailer var ikke låst fast

Havarikommission offentliggør endelig rapport om dødsulykken 2. januar.

Sættevognstraileren på et godstog var ikke låst ordentligt fast, da den 2. januar blæste af og førte til togulykken på Storebæltsbroen, hvor 8 togpassagerer i et modkørende passagertog mistede livet.

Det fastslår Havarikommissionen som eneste sandsynlige scenarie i kommissionens endelige rapport om ulykken, der netop er offentliggjort onsdag formiddag.

- På baggrund af de gennemførte undersøgelser, er det Havarikommissionens vurdering, at det eneste sandsynlige scenarie er, at sættevognstraileren var læsset med hovedbolten i skamlen, men at skamlen ikke var låst inden ulykken. Havarikommissionen anser den manglende låsning for at være årsagen til, at den tomme og dermed relativt lette sættevognstrailer kunne blæses af sin plads i godstoget og kollidere med L 210, lyder det i rapporten, der desuden tilføjer, at middelvindhastigheden på ulykkestidspunktet blev registreret til under 21m/s, og dermed under de gældende grænser for iværksættelse af restriktioner for jernbanetrafikken over Vestbroen på Storebælt.

Kommissionen kommer desuden ind på en række andre faktorer, der havde eller kunne have haft indflydelse på den mangelfulde låsning af denne såvel som andre tilsvarende skamler, som ifølge kommissionens undersøgelser ikke låste ordentligt fast. Blandt andet bar vedligeholdelsen af skamler generelt præg af at være mangelfuldt, og manualen fra fabrikanten beskrev ikke klart den nødvendige smøring af de bevægelige dele under skammelpladen, lyder det blandt andet. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14