23948sdkhjf

Taulov opfører kæmpe lager- og logistikbyggeri

49.300 kvm. udlejes i samarbejde med CBRE og Colliers.

Taulov Dry Port indgår samarbejde med mæglerfirmaerne CBRE og Colliers om udlejning af 49.300 kvadratmeter lager- og logistikejendomme i Taulov.

Efterspørgslen efter ledige lager- og logistikejendomme er stor, og andelen af ledige lagerejendomme på markedet er samtidig historisk lavt. Taulov Dry Port opfører nu 49.300 kvadratmeter lager- og logistikbyggeri med central beliggenhed i Taulov ved Fredericia. Med en samlet entreprisesum på 242 mio. kr. hører byggeriet til blandt de største i Danmark inden for lager og logistik.

Byggeriet står efter planen klar til indflytning i starten af 2021.

Visionært logistikprojekt

Investeringen i det store logistikbyggeri tages af joint-venture selskabet Taulov Dry Port, hvor de to parter PFA og ADP over de næste 10 år med en samlet investering på 1,5 – 2,0 mia. kr. vil udvikle det multimodale transport- og logistikcenter.

Det 49.300 kvadratmeter store lager- og logistikbyggeri får en unik beliggenhed centralt i ét af Danmarks største transportknudepunkter med nem adgang til motorvejsnettet (E20/E45), jernbanen, Billund Lufthavn og Fredericia Havn. Placeringen giver direkte adgang til europæiske og skandinaviske markeder og dermed optimerede cut-off tider for transport- og logistikoperatører.

- Der har i de seneste år været en støt stigende efterspørgsel efter strategisk beliggende og veldisponerede lager- og logistikejendomme. Der mangler kapacitet, og det er en udfordring at imødekomme efterspørgslen på dette område. Taulov Dry Port har det hele, det er et visionært logistikprojekt med en ideel infrastruktur. CBRE ser derfor frem til at præsentere næste etape af Taulov Dry Port med foreløbigt 49.300 kvadratmeter veldisponerede lager- og logistikejendomme til vores danske og internationale kunder, siger Anders Højer Rom fra CBRE.

Funktionalitet

I udformningen af det store lager- og logistikbyggeri er der lagt særligt vægt på fleksibilitet og funktionalitet. Byggeriet består af to separate bygninger med 10,5 meters frihøjde, som vil blive udlejet i enheder helt ned til 2.000 kvadratmeter.

Lagerenhederne er fremtidssikrede og opføres med de største miljøkriterier for øje, herunder for eksempel kravet til lavt energiforbrug.

Colliers har tidligere i år udgivet en markedsrapport, hvor én af konklusionerne var, at markedssituationen gør, at der mangler kapacitet inden for passende lager- og logistikenheder.

Erhvervsmægleren ser et behov for færre, men større lager- og logistikenheder med central beliggenhed for at imødekomme kundernes krav til en optimeret godshåndtering og distribution af varer, lyder det.

- Tendensen peger i retning af et behov for færre lokationer, men større lager- og logistikenheder med stor loftshøjde og gode kontorfaciliteter. Vi mærker især, at den voksende e-handelsbranche øger behovet for fleksible og centralt placerede lagerenheder. Tomgangen på markedet er rekordlav, og vi forventer derfor stor interesse for netop disse lokaler, som udmærker sig ved at byggeriet nu påbegyndes, og at lejerne kan få en helt særlig fleksibilitet, som sjældent tilbydes i denne type lokaler, og som vi ved er efterspurgt, siger René Neesgaard, direktør og partner i Colliers. /anga.

(Denne artikel er også bragt i Transport Tidende nummer 23 - tema lager, logistik, ejendomme og pakhuse).

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.161