23948sdkhjf

Ministerbesøg på Københavns Havn

Havne drøftede havnelov og grøn omstilling med transportministeren.

Mandag lagde transportminister Benny Engelbrecht vejen forbi Københavns Havn til et møde med Danske Havne og Copenhagen Malmö Port (CMP). Der blev især talt havnelov og grøn omstilling, og ministeren fik selvfølgelig også en rundtur på havnen.

Det var brancheorganisationen Danske Havne, der repræsenterer landets erhvervshavne, der havde arrangeret ministermødet, og det blev afholdt i samarbejde med CMP.

- Vi har i dag haft et godt og konstruktivt møde, hvor jeg også fik mulighed for at få en rundvisning i Københavns Havn. Jeg er meget optaget af, at der sikres stabile rammer for fremtidens havnesektor i mange år fremover. Derfor er det et vigtigt omdrejningspunkt i arbejdet med en fremtidig lovgivning at sikre en bred politisk opbakning. Der har samtidig været mange forskellige holdninger til, hvad der skal ske med havneloven fra centrale aktører i branchen og fra politisk hold i kølvandet på ekspertudvalgets anbefalinger til revision af havneloven fra foråret 2018. Jeg mener derfor, at der er behov for at lytte til de forskellige parter og tage de nødvendige drøftelser, inden vi lægger os fast på, hvordan en revision af havneloven skal se ud, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

Tilfredse havne

Efter mødet var der også tilfredshed hos Danske Havne, der stillede med formand Carsten Aa og direktør Tine Kirk Pedersen.

- Vi havde et rigtigt godt møde med transportministeren, hvor vi blandt andet talte om, hvordan vi kommer videre med havneloven. Vi ser derfor positivt på det videre forløb, som vi glæder os til at være en del af, og vi sætter stor pris på, at ministeren gerne vil lave en havnelov, der favner hele branchen, for kun ved samarbejde kan vi stå stærkest i den internationale konkurrence,” understreger Tine Kirk Pedersen og fortsætter:

- Vi fik også drøftet vores ønske om, at Folketinget vedtager en langsigtet, bæredygtig infrastrukturplan, og at havnene naturligt kommer til at spille en rolle heri, når der er så mange gevinster at vinde på klimaområdet ved at flytte gods fra vej til sø og bane.

CMP talte om grøn omstilling

Fra CMP deltog administrerende direktør Barbara Scheel Agersnap, og hun var glad for både at kunne vise rundt på havnen og for at drøfte især grøn omstilling med transportministeren:

- Havnen har altid været mødested for mennesker, gods, aktivitet, udsyn og handel. Det skal vi også være i fremtiden, hvor vi vil tage en aktiv rolle i den grønne omstilling. Havnen skal være knudepunktet for mange af de gode kræfter, der gerne vil gøre den maritime industri grønnere. Vi vil åbne havnen og skabe en platform, hvor industri, forskning og entreprenørskab kan mødes og dele viden og inspirere hinanden. Gennem stærke partnerskaber skal vi løfte den grønne maritime udvikling. Det var jeg glad for at italesætte over for ministeren i dag – og herunder give eksempler på, hvordan det allerede sker.

Ministermødet var en del af en møderække med nye ordførere og andre relevante politikere, som Danske Havne har været i gang med siden sommerferien, og dagens mødedeltagere aftalte at holde dialogen kørende den kommende tid.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.156