23948sdkhjf

Carsten Aa bliver ny formand i Danske Havne

Ole Ingrisch træder ud efter 16 år.

Det bliver Carsten Aa, administrerende direktør i Lindø Port of Odense, der efterfølger Ole Ingrisch på posten som bestyrelsesformand i brancheorganisationen Danske Havne.

Transformation

Den fynske havnedirektør har stået i spidsen for Lindø siden 2005 og dermed undervejs i havnens rejse fra byhavn i Odense til stor og succesfuld industrihavn i Munkebo – med dertilhørende 6.500 arbejdspladser og investeringer for trecifrede millionbeløb.

Det er blandt andet erfaringerne fra årene som havnedirektør, Carsten Aa vil bruge som formand for de danske erhvervshavne, som han forudser en stor transformation for de kommende år.

- Selvom der selvfølgelig er konkurrence mellem havnene i dag, så ser jeg os som en samlet branche, og det er også det, der skal løfte hele sektoren ind i fremtiden. Havnene vil blive yderligere specialiserede i takt med kommercialiseringen, og vi skal samarbejde endnu bedre end i dag for at imødekomme et nyt og ændret ønske fra markedet. Hvis vi indretter os efter en bæredygtig fremtid, vil der være endnu flere arbejdspladser og endnu mere vækst for havnene at generere, så de i endnu højere grad kan være vækstmotorer rundt omkring i hele landet. Industrien vokser, og det er i det billede, vi skal se havnene: Som dem, der betjener store dele af en voksende industri, understreger Carsten Aa.

Samarbejde med det blå Danmark

Inden Carsten Aa kom til det fynske, var han ansat i Esbjerg Havn. Han ser gerne, at havnesektoren fremover fortsætter samarbejdet med det øvrige maritime miljø.

- Vi hænger uløseligt sammen med rederierne, havnevirksomhederne, skibsmæglerne og hele den maritime industri, for Danmark er og bliver en søfartsnation, og vi er store og stærke, når vi løfter i flok. Havnene vil med mig i spidsen fortsat løfte vores del af opgaverne i Det Blå Danmark, hvor vi arbejder for at flytte mere gods fra asfalt til de blå motorveje. Det gavner miljøet, og det giver bedre sikkerhed og fremkommelighed på vejene. Som formand vil jeg samarbejde bredt for multimodale løsninger, så jeg vil også række hånden ud mod eksempelvis transport- og logistikbranchen. Og så skal havnene naturligt være en del af regeringens nye infrastrukturplan, det har manglet indtil nu.

Slut efter 16 år

Ole Ingrisch træder således tilbage fra Danske Havne efter hele 16 år – de seneste 4 som formand. Det ledige mandat for Esbjerg Havn overgår nu til havnedirektør i Esbjerg Havn, Dennis Jul Pedersen.

- Danske Havne er en brancheorganisation i fin form. Vi har i de seneste år professionaliseret og strømlinet organisationen, og vi er – som resten af branchen – kommet godt ud på den anden side af finanskrisen. Fokus ligger nu på en bæredygtig fremtid med nye muligheder for havnene, siger Ole Ingrisch og nævner kun en enkelt ting, han gerne havde fulgt til dørs i sin tid i formandsstolen:

- Jeg ville gerne have afsluttet arbejdet med den nye havnelov, men den er nu udskudt, og derfor er der nu også god tid til, at en ny formand kan sætte sig til rette og kæmpe for vores medlemmers interesser, når havneloven skal revideres. Det er Carsten den helt rette til.

Carsten Aa:

- Jeg vil gerne sige tak til Ole Ingrisch for det store arbejde, han har ydet for Danske Havne og for branchen i det hele taget igennem mange år. Det er en tung arv at løfte, men jeg glæder mig meget til at give mig i kast med udfordringerne. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128