23948sdkhjf

Standardiseringer i vindmøllelogistik

Wind Logistics Group arrangerer gå-hjem møde hos Vestas.

Næste møde i Wind Logistics Group afholdes 4. november 2019, og denne gang er det Vestas i Aarhus, der lægger hus til.

Ud over oplæg fra arrangørerne er et ekspertpanel til stede for at indgå i debatten med de fremmødte logistikinteresserede. Temaet er denne gang standardiseringer inden for vindmøllelogistik, og der vil også blive fokuseret på, hvordan disse standardiseringer bringer værdi til vindindustrien som helhed.

Wind Logistics Group er fortsættelsen af det akademiske Global Wind Energy Shipping and Logistics Ph.d. Research Project Reference Group forum, der i slutningen af 2018 blev videreført og nu omdøbt, fordi Thomas Poulsen i 2018 afsluttede sin Ph.d. fra Aalborg Universitet. Dermed var det akademiske mål nået, og det er nu Transportens InnovationsNetVærk (TINV), der leverer platform for Wind Logistics Group, som Thomas Poulsen fortsat faciliterer via TINV i samarbejde med en række virksomheder, der repræsenterer hele vindindustriens værdikæde.

- Jeg er for min del glad for og samtidig beæret over, at virksomhederne har haft glæde af at være en del af mit Ph.d.-studie henover flere år, og at de har ønsket at videreføre denne tværgående samarbejdsgruppe, som jeg etablerede tilbage i 2013. Jeg er endvidere taknemmelig for, at jeg fortsat er inviteret med til at facilitere møderne to gange om året, siger Thomas Poulsen, fra TINV og som til dagligt er ledende partner hos konsulentvirksomheden Panticon.

Gå-hjem mødet den 4. november vil være det niende i rækken af møder, der siden 2013 rundt omkring i landet har debatteret forskellige logistikaspekter i forhold til den hastigt voksende vindmølleindustri.

- Vi har sagt ja til at lægge hus til mødet, fordi vi mener, at arbejdet på tværs af værdikæden med at få standardiseret processer, arbejdsgange og udstyr er yderst relevant, siger Thomas Sender Mehl, Transport Construction & Maintenance Manager hos Vestas.

Hos Dansk Ingeniør Service (DIS) i Stilling siger Morten Basse, der er Global Business Development Manager:

- I sin forskning fik Thomas Poulsen etableret en grundlæggende måde at se på forsyningskæderne inden for vindindustrien og herunder logistikkens store betydning. På den måde har vi i gruppen hen over de sidste fem år opnået en fælles forståelse og et fælles sprog, der gør os i stand til at inkubere nye ideer, projekter og tiltag, der skal hjælpe vindindustrien fremadrettet inden for logistik. Det er samtidigt blevet den måde, vi i DIS snakker om vind globalt set, siger han.

Feng Zhao, Strategy Director hos Global Wind Energy Council:

- Vi støtter op omkring den fokus på logistik inden for vindindustrien, der blev skabt som del af Thomas Poulsens Ph.d. projekt. Vi er medlemmer af Wind Logistics Group, fordi vi ønsker at udbrede de konkrete logistikprojekter, der kommer ud af gruppens arbejde med initiativer, der for eksempel kan reducere omkostninger, øge sikkerheden, spare tid eller give en bedre kvalitet, lyder det. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.137