23948sdkhjf

- Husk også fiskerihavnene

Fiskerihavne bør indgå i brexit-akutberedskab, lyder det fra Danske Havne.

Regeringen vil etablere et tværministerielt akutberedskab, og desuden nedsættes en særlig brexit-ministergruppe. Begge skal de arbejde med håndteringen af brexit-situationen, som den socialdemokratiske regering forudser bliver aftale-løs – til stor ugunst for danske virksomheder, der handler med Storbritannien.

Brancheorganisationen Danske Havne, der blandt andet repræsenterer fiskerihavnene i Danmark, beder nu regeringen om at tænke fiskeriet og danske fiskerihavne med i beredskabet. Ellers kan det koste milliardomsætning og hundredvis af danske arbejdspladser, lyder advarslen fra Danske Havne.

Organisationen mødtes så sent som i sidste uge i Thyborøn med de vestjyske fiskerihavne, der står for størstedelen af dansk fiskeri, og her var der et klart ønske om, at man fra politisk hold har fokus på at sikre bedst mulige rammevilkår for fiskerne og fiskerihavnene frem imod brexit, lyder det fra Danske Havne:

- Usikkerheden om brexit er ikke blevet mindre. Tværtom. Derfor er det vigtigt, at vi får smidige vilkår, så vi kan agere hurtigt, når brexit rammer, for vi ved stadig ikke – her kun halvanden måned før – hvordan det ender, siger Tine Kirk Pedersen, direktør i Danske Havne, og fortsætter:

- Vores fiskerihavne spiller en vigtig rolle. Vi taler tusindvis af arbejdspladser, og det handler altså ikke kun om dem, der lige arbejder på havnen. Det handler også om lokalsamfundene, der på mange måder er bundet sammen med havnene. Fiskeriet er vigtigt for hele branchen, fordi det afleder mange job til alle dem, der eksempelvis tager imod fisken, dem, der forarbejder fisken, og dem, der transporterer dem videre. Derfor håber vi selvfølgelig også fra Danske Havnes side på, at de danske politikere har solidt fokus på emnet og tænker det ind i det nye Brexit-akutberedskab. Og vi gør i al ydmyghed opmærksom på, at der er det særlige ved fiskerierhvervet, at det genererer beskæftigelse i dele af Danmark, der ikke er særlig forvænt med investeringer, siger Tine Kirk Pedersen.

Danske Havne-direktøren tilføjer, at der næste uge tages hul på udmøntningen af midler i Den Europæiske Hav- og Fiskerifond (EHFF) for perioden 2021-2027.

- Det er her afgørende, at der prioriteres midler til fiskerihavnene, så vi beholder et højt investeringsniveau på trods af usikkerhederne forbundet med Brexit. Det ønsker vi os af S-regeringen, og jeg føler mig sikker på, at den er lydhør, siger hun. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125