23948sdkhjf

UPS investerer i selvkørende lastbiler

UPS køber minioritetsandel i TuSimple, der udvikler selvkørende lastbiler.

Siden maj 2019 har UPS og TuSimple testkørt selvkørende køretøjer i USA for at se, hvordan de kan øge effektiviteten i UPS transportnetværk.

Efter længere tids samarbejde har UPS nu investeret i TuSimple.

Målet med samarbejdet er at give UPS en bedre forståelse for selvkørende køretøjer, såkaldte ”Level 4 autonomus trucking”, og hvordan de kan komme til at spille en rolle for den globale logistikkæde.

I 2013 definerede US Department of Transportation’s National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) fem forskellige klasser for selvkørende køretøjer – “Level 0” til “Level 5”. Level 0 betyder, at mennesket bag rettet har fuld kontrol over køretøjet. Level 5 betyder, at køretøjet er helt automatisk og kan køre i alle tænkbare miljøer.

Køretøjer som klassificeres som ”Level 4” er helt automatiske, og computeren har fuld kontrol over køretøjet. Disse lastbiler er designet til at køre på normale veje, som f.eks. motorveje, uden fører i køretøjet eller bag rettet. I dag er der stadig lovgivning, der siger, at der til enhver tid skal være en chauffør i køretøjet, som kan overtage, hvis det er nødvendigt. Udviklingen går dog hurtigt, og alt tyder på, at førerløse lastbiler er fremtiden.

UPS satser på internet of things

UPS investerer meget i IoT-teknik ('Internet of Things’), kunstig intelligens og avancerede analyseværktøjer til mere bæredygtige leverancer og bedre kundeservice. Gennem samarbejdet med TuSimple håber UPS at kunne opdatere sit globale netværk med mere avanceret teknologi på vejen mod automatiserede køretøjer.

- UPS stræber altid efter at udvikle og anvende den seneste teknik for at effektivisere vores globale logistiknetværk. Udviklingen af førerløse køretøjer er kommet langt, men der er stadig udviklings- og reguleringsarbejde at gøre. Vi er meget interesserede i og imponerede over det arbejde, TuSimple har udført og fortsat udfører. Al den teknologi de har udviklet vil øge sikkerheden og medføre mange fordele, selv før de selvkørende køretøjer lanceres. Vi vil være med på rejsen og være ledende i at implementere teknikken i vores flåde, siger Scott Price, Cheif strategy & transformation officer i UPS.

Siden maj 2019 gennemføres leverancer mellem Phoenix og Tuscon, Arizona, med fører og ingeniør i køretøjet. Under leverancerne analyseres blandt andet sikkerheden og transporttiderne.

TuSimple vil gøre det sikrere, billigere, grønnere

TuSimple blev grundlagt i 2015 og arbejder først og fremmest med at udvikle selvkørende lastbiler til det brede marked. TuSimple har som mål at gøre køretøjer og fragt sikrere, mindske transportomkostningerne og skære ned på udslip gennem sine avancerede og smarte løsninger. Virksomhedens teknologi muliggør fragt med selvkørende lastbiler i amerikansk klasse 8: Tung lastbil med en vægt på 15 ton og opefter.

Ifølge TuSimple kan den førerløse teknologi på sigt reducere transportomkostningerne med 30 procent i fremtiden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.172