23948sdkhjf

DSV fuldfører opkøb af Panalpina

Dansk flertal i Panalpina-bestyrelse giver DSV fuld kontrol.

I dag mandag forventer DSV at fuldføre det tidligere annoncerede opkøbstilbud for alle offentligt ejede aktier i Panalpina. Erhvervelsen af aktierne vil ske i overensstemmelse med schweiziske markedspraksis.

Med fuldførelsen af aktieopkøbet træder de tidligere annoncerede bestyrelsesændringer i Panalpina i kraft: Kurt Kokhauge Larsen bliver formand, og Jens Bjørn Andersen, Jens H. Lund og Thomas Stig Plenborg vil være medlemmer af Panalpina-bestyrelsen, hvilket giver DSV fuld kontrol over Panalpina .

Det meddeler DSV A/S i en selskabsmeddelelse, hvor i selskabets CEO Jens Bjørn Andersen udtaler i en kommentar:

- Vi er meget glade for at byde Panalpinas kunder, medarbejdere og aktionærer velkommen til DSV. Vores to virksomheder vil opnå mere sammen og skabe endnu mere værdi for alle vores interessenter. Afviklingen af aftalen markerer starten på integrationsprocessen, hvor vi vil stræber efter at yde det høje serviceniveau, som vores kunder kender og stoler på.

Nyt navn

Panalpina er som DSV en global udbyder af transport- og logistiktjenester med ca. 14.500 ansatte  fordelt på 70 lande. Kombinationen med DSV vil skabe en af verdens største transport- og logistikvirksomheder med en pro forma omsætning på omkring 118 mia. Kr.

Den samlede arbejdsstyrke på 60.000 medarbejdere vil være fordelt på 90 lande.

I forbindelse overtagelsen af den schweiziske logistikkæmpe ændrer DSV A/S navn til DSV Panalpina A/S – forudsat overtagelsen bliver opnår endelig godkendelse.

Efterhånden som integrationen skrider frem, vil alle datterselskaber og operationelle aktiviteter dog forenes under DSV-navn og -mærke.

Integration starter

DSV skriver, at den endelige overtagelse markerer kick-off til den integrationsprocess, der forestår. Den starter med den planlagte udnævnelse af administrerende direktør Jens Bjørn Andersen og finansdirektør Jens H. Lund til Panalpinas nye direktion.

Udnævnelse af et nyt Executive Management Team vil sandsynligvis ske inden for den næste uge. Integrationen vil efterfølgende brede sig til regionale- og nationale enheder i den kombinerede organisation. Det gælder også for globale- og HQ-funktioner.

DSV’s ledelse oplyser, at integrationsprocessen forventes at tage to til tre år. Dog ventes den operationelle integration hovedsageligt at være gennemført inden for to år.

Fokus på kundeservice

»DSV og Panalpina stræber både efter at give en problemfri kundeoplevelse på tværs af alle geografier og i nøgleindustriens vertikale. Dette vil ikke ændre sig fremover, og allerede stærke kundeforhold vil drage fordel af øget vertikal ekspertise, forbedrede tjenester og operationel ekspertise.

Når vi går videre med integrationen, er det vores faste intention, at vores kunder fortsat oplever et uafbrudt, højt serviceniveau,« lover DSV.

3. kvartal

En opdatering, inklusive forventet tidspunkt for synergier, integrationsomkostninger og udsigter for 2019, vil blive kommunikeret i forbindelse med frigivelsen af DSV’s delårsrapport for 3. kvartal 2013 - 1. november 2019.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner
Disruption: Vi er alle i samme båd
Geodis på opkøb i Schweiz
Kæmpe logistikcenter slår dørene op for virksomhederne
Postnord ser fordobling af svindel-beskeder
DSV donerer udstyr for millioner til Ukraine

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16