23948sdkhjf

Toldkonference i flere spor

Danske Speditører inviterer til anderledes toldkonference i oktober.

Danske Speditørers velbesøgte - og efterhånden traditionsrige - årlige heldagskonference om told bliver i år anderledes end tidligere.

For første gang nogensinde kan deltagerne vælge mellem flere sessioner, der foregår samtidig.

Deltagerne i Toldkonferencen kan om eftermiddagen vælge mellem først ”Eksport af fødevarer” og ”Frihandelsaftaler” og derefter mellem ”Toldkontrol” og ”Handelsrestriktioner”.

- En lille uges tid inden konferencen sender vi samtlige tilmeldte en mail, hvor vi spørger dem, hvilket eftermiddagsprogram der passer dem bedst. Så deler de sig op efter deres ønske i tidsrummet fra kl. 13.30 til 14.10 og igen imellem kl. 14.10 og 14.40. På den måde sikrer vi, at der bliver mere for enhver smag end tidligere. Det er en fremgangsmåde, som vi har store forventninger til, siger uddannelseschef Jakob Størling fra Danske Speditører.

Snubletråde

Jakob Størling hæfter sig også ved, at aktualiteten også i år er i højsædet ved Toldkonferencen i Danske Speditører.

- Vi har efter ønske fra flere af tidligere års deltagere sat eksportkontrol og Dual Use på dagsordenen for Toldkonferencen. Det er ikke mindst blevet aktuelt, fordi forholdet mellem USA og Iran er gået fra slemt til værre. Det betyder, at speditører og eksportører som aldrig før skal være opmærksomme på den lange række af snubletråde, som det er vigtigt at være klar over findes. Det er svært stof at sætte sig ind i, men ikke desto mindre er det helt nødvendigt. Der kan vores Toldkonference hjælpe speditions- og eksportvirksomheder til at færdes så letbenet som muligt rundt i et regulært minefelt, siger Jakob Størling.

Brexit-møder

En anden nyskabelse ved årets Toldkonference i Danske Speditører er, at alle tilmeldte til konferencen 24. oktober 2019 også kan deltage gratis i fyraftensmøder om Brexit senere på året.

- Vi ved af erfaring, at det er svært at spå om, hvordan og hvornår Brexit bliver en realitet. Lige nu ser det ud til at blive 31 oktober og at den britiske EU-exit kommer til at ske uden nogen form for aftale. Derfor har vi truffet den beslutning at tilbyde alle deltagerne mulighed for at komme til et informations- og netværksarrangement om Brexit efter Brexit-datoen, som netop nu ser ud til at ligge en uge efter vores Toldkonference. På den måde skulle alle kunne få dækket deres behov for aktuelle informationer om samhandel med Storbritannien efter Brexit, siger Jakob Størling.

Andre store emner på årets Toldkonference bliver:

- Tilsyn med bevillinger og tilladelser på toldområdet

- Status på Toldstyrelsens særlige serviceprojekt i Region Syddanmark

- Hvordan Danmarks Statistik arbejder med data på toldområdet

- Fødevareeksport til tredjelande

Læs mere om Toldkonferencen her, hvor du også kan tilmelde dig.

Melder du dig til inden 1. august 2019, får du glæde af Early Bird-rabat på 400 kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156