23948sdkhjf

Blue Water vendte rødt til sort

Bundlinien forbedret med 100 mio. kr. til beskedent plus for 2018.

- Vi er meget tilfredse med, at vi det seneste år har vendt udviklingen og nu igen leverer stabil fremgang og overskud i vores drift, men vi er ikke tilfredse med resultatet for 2018, siger Søren Nørgaard Thomsen, der tiltrådte som administrerende direktør i Blue Water-koncernen i februar sidste år.

Udtalelsen kommer på baggrund af Blue Water-koncernens årsregnskab for 2018, der viser en vækst i omsætningen på 373 mio. kr. til 5,573 mia. kr. Desuden skiftede bundlinjen farve fra rød til sort med en fremgang på over 100 mio. kr. fra et minus i 2017 på 91,7 mio. kr. til et beskedent plus på 10 mio. kr. i det forgangne år.

At overskuddet i lyset af den høje omsætning blev relativt beskedent skyldes ifølge koncernen, at 2018 var negativt påvirket af investeringer og forandringer på 30 mio. kr. i de danske og nordiske aktiviteter. Derudover belastede den igangværende IT-strategi, hvor antallet af systemer reduceres, regnskabet med 25 mio. kr., lyder det.

- De første måneder af 2018 indfriede ikke vores forventninger, og det har haft stor indflydelse på, at vi ikke kom bedre ud af året samlet set. I 2018 har vi arbejdet målrettet på at gennemføre en række tiltag – blandt andet øget fokus på effektivisering af vores processer og arbejdsrutiner samt bedre organisering af vores forretning. Og det har løbende givet forbedringer, siger Søren Nørgaard Thomsen, der har betragteligt højere forventninger til 2019-regnskabet:

- Den positive udvikling er fortsat ind i 2019. Der er højt aktivitetsniveau i de forskellige forretningsområder, og det betyder, at vi i første kvartal er lidt bedre end budget på koncernniveau. Vi forventer i år et overskud på cirka 100 mio. kr., hvilket vil være rekordstort, siger Blue Water-topchefen.

De markante forventninger til 2019 kommer på baggrund af forbedringer i kerneforretningsområderne samt indtjening fra milliardkontrakterne for oliekonsortiet TCO. Blue Water er ansvarlig for transport af omkring 300 moduler på op til 1.800 tons til det Kaspiske Hav i forbindelse med udvidelse af Tengiz-oliefeltet. Transporterne begyndte i 2018 og fortsætter frem til 2020 – og med 2019 som året med størst aktivitet.

- Helt grundlæggende kan vi konstatere, at der i markedet er god efterspørgsel på vores service og ekspertise. Vi har et stærkt brand – både når det gælder traditionel vej, sø og luftfragt og når det gælder komplekse transport- og logistikopgaver for blandt andet olie- og energisektoren, hvor vi med baggrund i TCO-kontrakterne har en betydelig stærkere position i dag end for få år siden. Og det skal vi forstå at udnytte de kommende år, siger Søren Nørgaard Thomsen.

I en skriftlig meddelelse siger Blue Waters grundlægger og bestyrelsesformand, Kurt Skov, at han ser frem til en god, positiv udvikling de kommende år:

- Blue Water er en kompleks forretning med mange forretningsområder og aktiviteter rundt om i verden. Kombineret med en række store investeringer og ustabile markeder har det givet udfordringer de seneste to-tre år, men vi har nu genfundet et stærkt fundament for vores nuværende og fremtidige forretning, hvilket giver stor tiltro til de kommende år, hvor vi med fokus på sund drift skal styrke vores position i markedet, siger Kurt Skov.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.221