23948sdkhjf

DHL Express udvider kraftigt i CPH

Investerer 1 mia. kr. i ny hub, der bliver den største i Norden.

Der er tale om den største investering, DHL Express nogensinde har foretaget i Norden.

Sådan lyder det fra den verdensomspændende logistikvirksomhed oven på nyheden om, at selskabet bygger en topmoderne hub i Københavns Lufthavn. En investering med et prisskilt på 1 mia. kr.

Når den kommende 26.000 kvadratmeter store hub efter planen står klar til brug i 2023, vil DHL Express kunne håndtere fem gange så mange pakker som i dag. Hubben får desuden status som en af 19 regionale hubs i verden.

Stor vækst i e-handel

Normalt skal pakker til og fra Danmark først via DHL’s hubs i Leipzig i Tyskland eller East Midlands i England. Men når den nye hub står færdig, vil fly kunne nå deres destinationer mere direkte og uden yderligere stop undervejs.

- Vi oplever en enorm vækst i nethandlen hen over grænserne. Derudover forbereder vi os til den fortsatte vækst hos vores kunder – blandt andet hos produktionsvirksomheder inden for pharma og fashion. Derfor laver vi nu en massiv opgradering af vores nuværende faciliteter, så de bliver blandt de mest moderne af vores blot 19 regionale hubs i hele verden. Det viser, hvor vigtig en rolle, vi fremover får i netværket. Den nye regionale hub vil gavne både virksomheder og forbrugere i Danmark og hele Norden, siger Atli Einarsson, administrerende direktør for DHL Express i Danmark.

Med nye super avancerede automatiseringsanlæg vil DHL fremover kunne håndtere knapt 37.000 pakker i timen døgnet rundt i den 26.172 kvadratmeter store bygning (inkl. kontorer). Derfor skal DHL Express, der i november blev kåret til Danmarks bedste store arbejdsplads, forventeligt også ansætte 100 nye medarbejdere, lyder det.

- Vi ønsker at vokse gennem kvalitet. Derfor investerer vi betydeligt i udvidelsen af vores infrastruktur for at øge effektiviteten og forbedre leveringsevnen. Vores internationale hubber er rygraden i vores globale netværk, der forbinder virksomheder fra alle brancher og private kunder, og giver dem mulighed for at drage nytte af den løbende vækst i e-handel, siger John Pearson, der er global CEO for DHL Express.

Fremtidssikring

Hos Københavns Lufthavn ser administrerende direktør Thomas Woldbye DHL’s investering på 1 mia. kr. som en helt afgørende investering for Danmark – og som et skulderklap til lufthavnen efter flere års godt og tæt samarbejde.

- Luftfragt er afgørende for at fastholde og udvikle Københavns Lufthavn som et vigtigt nordeuropæisk knudepunkt. En udvidelse, som den vi nu ser, har været et centralt mål i vores strategi, og vi er meget taknemmelige over, at DHL har valgt CPH for deres nye hub. Vi kan se, at der er et stigende behov for at få skabt gode luftfragt-faciliteter til at håndtere de stigende fragtmængder til og fra eksempelvis Kina. Samme behov har forbrugerne, der handler mere og mere på nettet. Så dette er en virkelig god nyhed for Danmark og regionen, siger Thomas Woldbye.

DHL Express’ kommende fragtterminal bliver placeret på en 43.116 kvadratmeter stor grund i lufthavnens østlige fragtområde, hvor der også arbejdes på at udvikle en helt ny Airport Business Park. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188