23948sdkhjf

PostNord-skævvridning

DTL frygter statsbetalt markedsforvridning.

PostNord meddeler i forbindelse med offentliggørelsen af halvårsresultatet, der viser et tab på 748 mio. svenske kroner i Danmark – mere end dobbelt så meget som tabet i den tilsvarende periode i 2016 – at resultatet skyldes den kraftige digitalisering, og at koncernen kæmper for at rette økonomien op. Det sker ved øget logistikomsætning og ”omkostningstilpasninger i brevvirksomheden”, som det hedder.

- Ikke blot gentages det, at den almindelige postservice, som alle borgere og vore medlemmer er med til at betale for gennem tårnhøje priser, skal forringes. Samtidig har PostNord tidligere i år meddelt, at koncernen har et kapitalbehov i omegnen af 3 mia. svenske kroner over 2-3 år til omstilling af driften. Og så fremgår det, at Postnord øger sin omsætning på godsmarkedet, hvor koncernens målrettede strategi er at konkurrere med de private aktører. Her er der tale om decideret unfair konkurrence, når PostNord skævvrider markedet og udkonkurrerer private aktører på baggrund af PostNords særstatus, udtaler Erik Østergaard, adm. direktør i DTL-Danske Vognmænd, i en pressemeddelelse.

DTL-Danske Vognmænd har allerede tidligere i år henvendt sig til EUs konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, om PostNords ageren i markedet for stykgods og pakkepost i lyset af de voldsomme underskud, der plager koncernen. For DTL er det afgørende, at virksomheder med statslig involvering og med offentligt fastsatte driftsrammer, ikke ydes særlig hjælp – hverken i form af statsstøtte eller konkurrencefordele til skade for private aktører.

Margrethe Vestager har allerede tilkendegivet, at hun vil bide både de danske og svenske myndigheder i haserne for at sikre, at EUs konkurrencebestemmelser bliver overholdt.

Erik Østergaard slår fast:

- Det er nu engang sådan, at man ikke skal smide gode penge efter dårlige. Den opfattelse er kun blevet bestyrket med de seneste tal fra PostNord. Derfor agter vi fortsat at følge sagen helt til dørs, også i forhold til politikerne. Forvent ikke, at vores branche og erhvervslivet i det hele taget stiltiende godtager skåltaler om den frie og sunde konkurrence, mens der tales om redningspakker, der forringer konkurrencevilkårene og muliggør, at PostNord med statslige midler kan underbyde vore medlemmer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062