23948sdkhjf

Øget efterspørgsel på cross-trade

Flytning af produktion får kundernes øjne op for cross-trade, lyder det fra Uno Transport.

Aarhusianske Uno Transport har traditionelt gjort sig mest i standardtransporter til, fra og i Baltikum, Rusland og Ukraine.

Med tiden er porteføljen udvidet til også at omfatte blandt andet cross-trade og specialtransporter, der ofte kræver, at der tænkes kreative tanker i forhold til at kombinere transportformerne.

Hos Uno Transport mærker man coronakrisen i form af en nedgang i efterspørgslen på specialtransporter, mens kunderne til gengæld i stigende grad efterspørger cross-trade løsninger.

Cross-trade som alternativ

Kim Uno Mogensen stiftede Uno Transport i 1999. Virksomheden beskæftiger i dag 50 medarbejdere på hovedkontoret i Viby ved Aarhus og i datterselskaber og kontorer rundt om i regionerne. Efter opkøbet af P. Poulsen Shipping blev Uno Transport styrket på særligt Rumænien og Bulgarien med egen fast trafik.

Uno Transports primære forretningsområde er standardtransporter til, fra og i Baltikum, Rusland og Ukraine, men med tiden har Uno Transport udvidet porteføljen til også at omfatte blandt andet cross-trade og specialtransporter, og selskabet servicerer både kunder direkte samt speditører.

Cross-trade er definitionen af en transportopgave, hvor gods flyttes mellem et afhentningssted og en destination uden at komme ind i det land, hvor afsenderen er registreret.

- Traditionelt har vi gjort mest i transporter til og fra Østeuropa, men i takt med, at vi udvider forretningsområderne, er der kommet fokus på andet. Blandt andet mærker vi en øget efterspørgsel på cross-trade – både fra egne kunder og fra speditører. Men sendingsstørrelserne er dog faldet, siger Peder Brygger, der er projektmanager hos Uno Transport.

- Flere og flere tænker i cross-trade som alternativ, i takt med at man flytter produktioner og får leveret direkte hos modtageren, fortsætter han.

Kreative kombi-løsninger

Peder Brygger fortæller, at Uno Transport selvsagt heller ikke er gået fri for coronapandemiens effekter på verdenshandlen og at det særligt er kommet til udtryk fra slutningen af marts.

- De første tre måneder har ordretilgangen inden for projekttransport været på et lavere blus uden at være alarmerende. Vi har først mærket trykket fra slut-marts og i april – indtil da har vi haft travlt med aftalte projekter, siger Peder Brygger og fortsætter:

- Hvad angår de projekter, der skulle være påbegyndt i april og maj, er to ud af tre udsat. Lige nu er alt på standby. Det virker, som om ingen kan tage beslutninger. Ordretilgangen er stærkt nedadgående, men heldigvis er ingen opgaver annulleret, siger han.

Peder Brygger tilføjer, at Uno Transport i stigende grad tænker i kreative løsninger, hvad angår kombitransporter af special- og sværgods:

- Hvor man eksempelvis tidligere har været tilbøjelig til at køre store, tunge emner igennem Europa, er der nu nogen gevinster at hente, når man kombinerer med søtransport – især når det gælder overdimensioneret gods. Hvis man eksempelvis har en overdimensioneret transport fra Holland til Spanien, kører man det måske til Belgien for at sejle det videre til Spanien for at undgå Frankrigs særlige lovgivning omkring overdimensionerede transporter. Den slags ser vi mere og mere af, siger Peder Brygger.

Store tanke til St. Petersborg

Af nylige eksempler på aktuelle projekter nævner han eksempelvis en projekttransport fra Nordnorge over Litauen til Kasakhstan og Georgien med specialbyggede 40 fods containere (FEU). Desuden en projekttransport fra Danmark til Litauen af blandt andet to tanke med målene 15.100 x 5.100 x 5.100 cm. og 12.500 x 3.660 x 3.650 cm.

Særligt fremhæver han dog transporten af fire store Calandria-tanke op til 21 x 3,3 m og 17 tons fra Bulgarien til St. Petersborg. Kunden var en dansk afdeling af en større amerikansk industriproducent, der ønskede setup af transporten 1-2 måneder inden læsning, siger Peder Brygger.

- I dette projekt foretog vi gennemgang af transportplan, tilpasning af vugger, læsseinstruktion, toldprocedure, godkendelse af dokumenter/certifikater, pakkeliste, faktura, CMR / Remburs. Det er særligt vigtigt ved transport uden for EU og specielt Rusland, hvor der let opstår udfordringer ved fortoldning. Samtidig koordinerede vi fire åbne biler fra Bulgarien, der skulle ankomme samtidig med standard/mega trailere fra Danmark, siger Peder Brygger.

(Denne artikel er også bragt i Transport Tidende nummer 10/2020).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.172