23948sdkhjf

Maersk fuldfører opkøb af Hongkong-selskab

A.P. Møller - Mærsk har gennemført opkøbet af LF Logistics

A.P. Møller - Mærsk (Mærsk) har i dag onsdag offentliggjort, at opkøbet af LF Logistics er fuldført.

Den Hongkong-baseret kontraktlogistikvirksomhed, beskrives som havende premium-kapaciteter inden for såkaldte omnichannel-opfyldelsestjenester, e-handel og landtransport i Asien - Stillehavsområdet.

Som led i overtagelsen vil LF Logistics ændre navn til Maersk.

- Jeg er meget glad at byde LF Logistics velkommen til Mærsk. Maersk i Asien har historisk set primært været fokuseret på havtransport ud af Asien og relaterede logistikydelser. Transport og håndtering af varer fremstillet i Asien til forbrugermarkeder i Vesten og videre. Med tilføjelsen af LF Logistics kan Maersk tilbyde unikke og ’best in class’ services til de vigtige og hurtigt voksende forbrugermarkeder i Asien. Ydermere positionerer LF Logistics ekspertise inden for omnichannel fullfilment Maersk stærkt på det globale e-handelsmarked, udtaler Ditlev Blicher, Regional Managing Director for Asia Pacific hos A.P. Møller - Mærsk.

233 lagre

Efter opkøbet vil Maersk tilføje 223 lagre til den eksisterende portefølje, hvilket bringer det samlede antal faciliteter til 549 globalt fordelt på i alt 9,5 mio. kvadratmeter.

LF Logistics beskæftiger 10.000 mennesker, driver et omfattende panasiatisk netværk og er den foretrukne forsyningskædepartner for virksomheder, der ønsker at vokse i Asien-Stillehavsregionen.

LF Logistics har specialiseret sig i B2B og B2C distributionsløsninger inden for detailhandel, engros og e-handel og har en track record med dybe kunderelationer og operationel excellence, hvilket er en stærk base for Mærsk til at ekspandere i Asien-Stillehavsområdet og globalt.

- LF Logistics har en misundelsesværdig track record med profitabel vækst i regionen i mere end to årtier. Mærsks globale tilstedeværelse udgør en ideel platform for vores næste fase af organisatorisk ekspansion og udvikling. De to virksomheders unikke og komplementære styrker vil give vores kunder mulighed for at opnå en bæredygtig konkurrencefordel og vores folk til at opnå deres fulde potentiale. Vi ser frem til en problemfri overgangsoplevelse for både vores kolleger og kunder, udtaler Joseph Phi, Group CEO for Li & Fung og CEO for LF Logistics.

LF Logistics matcher med sit brede fodaftryk i Asien og Stillehavsområdet og brancheførende opfyldelseskapaciteter Mærsks strategiske hensigt om at understøtte kundernes behov i forsyningskæden fra ende til anden som en betroet partner med kontrol over aktiverne.

3,6 milliarder USD

Værdien af transaktionen er USD 3,6 mia. (enterprise value) post-IFRS 16 leasingforpligtelser, hvilket afspejler en før-synergi EV/EBITDA-multipel på 14,2x baseret på faktisk EBITDA for hele 2021 for logistikforretningen i landet. Drevet af den organiske vækst og kommercielle synergier forventes det, at omsætning og EBITDA i logistikforretningen i landet vil mere end fordobles ved udgangen af hele 2026.

Derudover er der aftalt en earn-out med en samlet værdi på op til USD 160 mio. relateret til fremtidige økonomiske resultater som en del af transaktionen.

Strategisk partnerskab

Som en del af transaktionen om at erhverve LF Logistics har Mærsk indgået et strategisk partnerskab med Li & Fung om at udvikle en omfattende række af end-to-end globale forsyningskædetjenester, hvor Li & Fung fokuserer på opstrømsforsyningskæden og Maersk med fokus på downstream forsyningskæde.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk trækker i førertrøjen med "målebånd" til grønne IT-indkøb
Slaget er slut: Folketinget vedtager kilometerafgift
Balkan-korridor skal bane vejen for førerløs godstransport
DHL hælder biofuel på Formel1-lastbiler
Kartoffel-gate: Mistanke om protestaktion på Storebæltsbroen
Scan Global udvider med opkøb og står styrket i Europa

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172