23948sdkhjf

Stærke partnere samles i nyt grønt forum

Net Zero Pathways skal vise forretningspotentialet i den grønne omstilling.

Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), Green Hub Denmark og flere af Danmarks grønne erhvervsklynger skaber nu et nyt mødested for grønne forretningsmuligheder. Konferencen Net Zero Pathways vil sætte fokus på regeringens målsætning om 70 procent CO2-reduktion i 2030. Konferencen og tilhørende kompetenceudstilling skal vise vejen for forretningspotentialet i den grønne omstilling.

Net Zero Pathways finder sted første gang tirsdag den 29. marts 2022 og vil blandt andet lægge vægt på de rammer, politikerne sætter, samt hvilke muligheder der eksisterer for virksomheder og organisationer for at kunne accelerere den grønne omstilling. Det skal ske samtidig med, at der skabes mulighed for vækst, jobs og eksport af grønne løsninger på tværs af brancher og sektorer, lyder det i en skriftlig meddelelse.

Målet med konferencen er at bidrage til handling hos blandt andre SMV’er, større virksomheder og organisationer, det offentlige, forsyningsselskaber, havne, lufthavne gennem formidling af muligheder og løsninger inden for den grønne omstilling. Med involveringen af fem grønne erhvervsklynger - DigitalLead, Energy Cluster Denmark, Food & Bio Cluster, MARLOG og WE BUILD DENMARK - vil konferencen belyse områder i Danmark, hvor der skal skabes nogle af de største CO2-reduktioner.

AKKC’s direktør, Nicolaj Holm:

- I AKKC er Net Zero Pathways en naturlig forlængelse af vores flerårige arbejde med bæredygtighed. Vi ønsker at bruge vores platform og ressourcer til noget, der gavner miljøet og mennesker. Derfor var vi slet ikke i tvivl om at række ud til Green Hub Denmark som partner til konferencen, og gennem tæt samarbejde med dem og de fem erhvervsklynger etablerer vi et nyt fysisk mødested for grøn handling, siger Nicolaj Holm.

Sektorkobling stærkt bidrag

Hos Green Hub Denmark er man ligeledes begejstret for konferencen. Her ser man involveringen af de fem erhvervsklynger som et vigtigt skridt til at vise, hvordan branche- og sektorkobling kan bidrage til at reducere CO2. Lene Espersen, formand for Green Hub Denmark:

- Green Hub Denmark er en samarbejdsplatform, og vi arbejder for at styrke grøn omstilling og forretningsudvikling i nye og eksisterende virksomheder. Vi har hjemmebane i Nordjylland, men det er vigtigt for os at sikre det nationale samarbejde og samarbejdet på tværs af sektorer, og her er erhvervsklyngerne meget vigtige. Vi er glade for, at AKKC og erhvervsklyngerne vil være med til at sparke denne konference i gang, og vi ser frem til, at vi sammen med virksomhederne tager de næste skridt for at reducere CO2-udledningerne og finde nye forretningsmuligheder, lyder det fra Lene Espersen.

Lene Espersen træder selv op på talerstolen den 29. marts, hvor hun sætter dagen i gang med en åbningstale. I løbet dagen vil man blandt andet kunne opleve journalist og tidligere vært på Deadline Nynne Bjerre Christensen som moderator, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen gennem et videoindslag, Klimarådet ved Per Heiselberg, professor og forfatter Steen Hildebrandt, seniorkonsulent Henrik Gudmundsson fra CONCITO og flere. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172