23948sdkhjf

Alpi skruer op for grønne ambitioner

Ny bæredygtighedsstrategi: fra verdensmål til hverdagsmål.

Hos speditionsfirmaet Alpi vil man være en del af løsningen – og ikke problemet – til verdens klimaudfordringer.

Den seneste tid har selskabet arbejdet intenst på en bæredygtighedsstrategi, fortæller Alpis administrerende direktør, Morten Høgsberg Nielsen:

- Vi har arbejdet intenst, været igennem hele virksomheden, set på muligheder og udfordringer og har nu vores bæredygtighedsstrategi på plads, fortæller Alpis administrerende direktør Morten Høgsberg Nielsen, som er ansvarlig for Alpis bæredygtighedsindsats og grønne omstilling.

Alpi har valgt overordnet at fokusere på tre ben: mindske klimaaftryk, udvikle grønne løsninger og opprioritere den sociale bæredygtighed. Planer for, hvordan virksomheden konverterer verdensmål til hverdagsmål frem mod henholdsvis 2025 og 2030, er udarbejdet.

Grønne løsninger frem mod 2030

Morten Høgsberg Nielsen oplyser, ambitionen er at reducere CO2-udledningen med 40 procent på tværs af værdikæden inden 2030 - i forhold til Alpis CO2-aftryk i 2020.

- Det er ambitiøst, men vi vil det her, understreger Høgsberg Nielsen.

Alpi har opdelt arbejdet med at nedbringe CO2-udledningerne i tre faser. I fase 1 reducerer og optimerer Alpi gennem energieffektiviseringer og optimeringer. I fase 2 arbejder de med innovative og grønne løsninger, heriblandt nye teknologier og drivmidler, og i fase 3 kompenseres med udvalgte, anerkendte og certificerede kompensationsprojekter for de CO2-udledninger, som virksomheden på det givne tidspunkt ikke har kunnet nedbringe yderligere.

Ligeledes er 2030-ambitionen, at 80 procent af Alpis transporter udgøres af CO2-neutrale løsninger. Det kan kun lade sige gøre, hvis både den teknologiske udvikling og den politiske opbakning tillader det, lyder det.

- Vi har allerede trafik imellem Danmark og Tyskland baseret på LNG gas, ligesom vi tester andre nye brændstoffer, blandt andet biogas; og så forventer vi os meget af drivmidlerne brint og el. De første brintlastbiler kommer til Danmark i 2024, fortæller Morten Høgsberg Nielsen.

CO2 kalkulator

For at sikre valide og transparente data har Alpi i Danmark udviklet en CO2-kalkulator i samarbejde med Aarhus Universitet, Institut for Forretningsudvikling og Teknologi.

- Vi kender ikke forudsætningerne for de CO2-kalkulatorer, som er tilgængelige – og har derfor valgt at bruge ressourcer og midler på at udvikle vores egen. Så i løbet af 2022 kan vi oplyse CO2-aftrykket på fakturaerne på alle forsendelser. Det er vigtigt og nødvendigt for en del af vores kunder. De har brug for vores oplysninger for selv at kunne udarbejde deres grønne regnskab. Det er allerede lovpligtigt for nogle virksomheder, men rigtig mange andre får samme krav i 2023. Så vi glæder os over at have været i gang med fokus på den grønne omstilling siden 2020, slutter Morten Høgsberg Nielsen. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.234