23948sdkhjf

Maersk Drilling fusionerer og skifter navn

Offshoreselskabet går sammen med Noble under navnet Noble Corporation.

Maersk Drilling fusionerer med konkurrenten – britiske Noble Corporation, som også bliver navnet på det nye selskab.

Fusionen er enstemmigt godkendt af bestyrelserne i Noble og Maersk Drilling, og den er også støttet af store aktionærer i begge selskaber, herunder Nobles tre største aktionærer, som tilsammen ejer cirka 53 procent af Noble-aktierne, og APMH Invest A/S, som i dag ejer cirka 42 procent af aktiekapitalen og stemmerne i Maersk Drilling. Derudover har visse fonde relateret til APMH Invest A/S, som i dag ejer cirka 12 procent af aktiekapitalen og stemmerne i Maersk Drilling, givet udtryk for deres hensigt om at støtte transaktionen.

Claus V. Hemmingsen, bestyrelsesformand i Maersk Drilling:

- Denne kombination bærer en stærk branchelogik. Med kombinationen skaber vi en differentieret leverandør af offshore boretjenester, som vil være i stand til at forbedre kundeoplevelsen gennem øget skala, global rækkevidde og brancheførende innovation. Kombinationen vil skabe værdi for alle aktionærer og vil tilbyde investorer en unik mulighed for at drage fordel af markedsopsvinget, en robust finansiel position og et stærkt frit cash flow potentiale, hvilket alt sammen baner vejen for det potentielle afkast af kapital til aktionærerne, lyder det fra Hemmingsen.

Sammenlægningen forventes at generere potentielle omkostningssynergier på 125 mio. dollars om året med fuldt potentiale til at blive realiseret inden for to år efter transaktionens afslutning. Det kombinerede selskab vil drage fordel af et varieret indtægtsmix, et robust kontraktefterslæb med betydelig indtjeningssynlighed, en solid balance og et stærkt frit pengestrømspotentiale, der understøtter potentialet for tilbagevenden af kapital til aktionærerne, samtidig med at det giver modstandskraft gennem industriens cyklus, lyder det i en selskabsmeddelelse.

Robert Uggla, administrerende direktør i A.P. Møller Holding:

- I 2016 startede A.P. Møller Holding omstruktureringen af A.P. Møller – Mærsk og fornyelsen af A.P. Møller-koncernen. Som en del af en sådan omstrukturering blev Maersk Drilling udskilt fra A.P. Møller – Mærsk med det formål at etablere et uafhængigt selskab med en dygtig, fokuseret bestyrelse og at deltage aktivt i den nødvendige konsolidering af en nødlidende boreindustri. Kombinationen af Maersk Drilling og Noble skaber et boreselskab med et stærkere kundetilbud, der bygger på selskabernes omfattende operationelle kapacitet. Det sammenlagte selskab vil have en brancheførende balance, betydelige omkostningssynergier, en moderne flåde og adgang til en international aktionærbase.

Selskabet vil have en bestyrelse på syv medlemmer fra både Noble og Maersk Drilling. I første omgang vil bestyrelsen bestå af tre direktører udpeget af Noble og tre direktører udpeget af Maersk Drilling, hvoraf den ene bliver den nuværende bestyrelsesformand i Maersk Drilling, Claus V. Hemmingsen. Noble og Maersk Drilling vil i fællesskab udnævne Charles M. Sledge til formanden for bestyrelsen for det sammenlagte selskab. Desuden er det aftalt, at Robert W. Eifler, Nobles præsident og administrerende direktør, bliver præsident og administrerende direktør for det kombinerede selskab efter gennemførelsen af transaktionen. Robert W. Eifler vil også være medlem af bestyrelsen.

Jørn Madsen, administrerende direktør i Maersk Drilling:

- Noble er det rigtige match for Maersk Drilling, og kombinationen giver rigtig god mening. Jeg er stolt af, at Maersk Drillings stærke arv i Nordsøen, enestående operationelle ekspertise og kompetencer, brancheførende bæredygtighedsposition og engagement i innovation vil bidrage til at skabe en borevirksomhed i verdensklasse med en uovertruffen ekspertise inden for dybvands- og barske miljøboringer. På kort sigt vil kombinationen desværre påvirke vores organisation, men det vil også skabe en større og stærkere virksomhed, som vil give fremtidige muligheder for vækst og nye arbejdspladser.

Selskabet får hovedkontor i Houston, Texas, og vil opretholde en betydelig operationel tilstedeværelse i Stavanger, Norge for at bevare nærhed til kunder og støtte operationer i den norske sektor og den bredere Nordsø og for at sikre fortsat adgang til talenter.

Transaktionen er betinget af Noble-aktionærernes godkendelse, accept af byttetilbuddet af indehavere af mindst 80 procent af Maersk Drillings aktier, fusionsgodkendelse og andre regulatoriske godkendelser, noteringer på New York Stock Exchange og Nasdaq Copenhagen og andre betingelser.

Transaktionen ventes afsluttet i midten af 2022. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.172