Dekra skal være CO2-neutral i 2025
Den landsdækkende virksomhed inden for transportuddannelser, beskæftigelsesindsatser og bilsyn skal lige som Dekra i 60 andre lande være CO2-neutral i 2025, og arbejdet er godt i gang.
Når Dekra runder 100 år i 2025, er den tyskejede, globale virksomhed CO2-neutral. Målsætningen omfatter også Dekra i Danmark, hvor Dekra og de over 500 medarbejdere blandt andet er aktive inden for transportuddannelser, bilsyn og beskæftigelsesindsatser.
I Dekras danske afdeling har den grønne omstilling været i gang i et stykke tid, fortæller koncerndirektør Peter Laursen.
- Vi har etableret solceller på flere bygninger og er i fuld gang med at undersøge nye muligheder for at nedbringe vores samlede klimaaftryk. Der er mange ting, vi kan og vil gøre. For en virksomhed som Dekra, der gennem hele sin historie har dedikeret sig til arbejdet med sikkerhed og tryghed, er det kun naturligt, at vi også er med i forreste linje, når det gælder bæredygtighed og hensynet til kommende generationer.
Lastbilers grønne omstilling
Som andre aktører i transportbranchen har Dekra et af den grønne omstillings store udfordringer tæt inde på livet: Udviklingen af vare- og lastbiler på el eller miljøvenlige brændstoffer kan ikke følge med den tilsvarende udvikling for personbiler.
Derfor forudser Peter Laursen en omstillingsperiode, hvor transportfirmaer gradvist vil gøre deres flåder mere og mere miljøvenlige gennem flere forskellige teknologier, der konstant udvikles og forbedres.
- Vi forbedrer løbende vores egen flåde af lastbiler med nye køretøjer, der forurener så lidt som muligt, og så sørger vi for at køre energirigtigt. Men vi kommer ikke i mål på det område fra den ene dag til den anden. Det er ikke til at forudsige, hvilke teknologier, der i sidste ende vil drive fremtidens lastbiler, men lige nu er vi selv engageret i et projekt med biobrint. De lavthængende frugter består i at udfase vores firma-personbiler på diesel og udskifte dem med elbiler, så det gør vi naturligvis, siger Peter Laursen.
Bygninger og anlægs potentiale
Dekra undersøger nu, hvilke bæredygtigheds-tiltag der kan gennemføres i forbindelse med de undervisningsbygninger, køretekniske anlæg og synshaller rundt om i landet, hvor Dekras aktiviteter finder sted.
- Det er både store og små ting, vi kan gøre anderledes i vores hverdag, både alene og i samarbejde med udlejere og andre partnere. Blandt andet undersøger vi, hvilket potentiale for nye grønne initiativer som solceller eller andre ting, der er i udenomsarealerne på de køretekniske anlæg, siger Peter Laursen.
Vil stille krav til hinanden
Han finder det kun naturligt, at virksomheder i stigende grad vurderer hinanden på deres bæredygtighed, før de indgår nye samarbejder.
- Det vil blive et stadig vigtigere parameter, og det bør det også være. Alle virksomheder skal til at forholde sig til hele deres forsyningskæde. Ud over at bæredygtigheds-initiativer i sig selv er det rigtige at gøre, er det også min forhåbning og forventning, at kunder og samarbejdspartnere vil stille krav til os. Det vil vi også selv gøre. /anga.