23948sdkhjf

”Opkøb stopper ikke med Freja”

SDK Freja fordobler indtjeningen i skelsættende år.

Det slår ud på alle parametre i årsregnskabet for 2020 hos SDK Freja, at SDK A/S i december 2020 overtog 74,7 procent af aktierne i Freja Transport & Logistics A/S.

Indtjeningen for året er steget 158 procent fra 37,7 mio. kr. til 97,2 mio. kr., og omsætningen er steget 90 procent til 2,6 mia. kr.

Resultaterne bygger delvist på de eksisterende selskabers aktiviteter, der fandt sted forud for opkøbet i december 2020, men selvsagt er opkøbet en væsentlig faktor.

- Med opkøbet havde vi tre mål: At skabe en ny stærk aktør inden for shipping, transport og logistikbranchen; at styrke den samlede markedsposition samt at bane vejen for fremtidig udvikling og vækst. Vi er allerede nået langt med alle tre mål, siger Søren Gran Hansen, administrerende direktør i SDK Freja A/S.

Stærke resultater inden for både logistik og shipping

Stærk organisk vækst og optimering relateret til både shipping- og logistikaktiviteter i de enkelte lande spiller en væsentlig rolle. Især Danmark, Finland, Norge, Sverige og Holland har leveret store fremskridt og kan rapportere om stærk indtjening. Polen fortsætter med at øge omsætningen i takt med, at kendskabet til Freja stiger på det polske marked, og også Kina har opnået et tilfredsstillende resultat med positiv indtjening på trods af et svagt projektmarked, lyder det.

- Integrationen af SDK's eksisterende logistikaktiviteter med Freja forløber efter planen. Med den styrkede markedsposition og en stærkere organisation, der har leveret en ekstraordinær indsats under pandemien, forventer vi at kunne udnytte mulighederne inden for det nye Freja maksimalt. Vi står uden tvivl langt bedre rustet nu med nye og forbedrede kundeløsninger, siger Ulrik Rasmussen, koncernadministrerende direktør for Freja Transport & Logistics Holding A/S.

Også præstationen inden for shippingsegmentet viser indtjeningsvækst:

- På trods af den globale pandemis indvirkning på vores krydstogtforretning, medarbejdere der var tvunget til at arbejde hjemmefra med dertilhørende forskudte arbejdstider og Teams-møder, har vi formået at opretholde et højt serviceniveau og tilfredsstillende økonomisk præstation på næsten alle vores kerneområder. Det vil sige stevedoring, agency og chartering, siger Lars Jespersen administrerende direktør for SDK Shipping.

Forventninger til det kommende år

Selvom konsekvenserne af Covid-19 har ført til en længere periode med stor uforudsigelighed, har virksomheden holdt kursen, og indtjeningen har været meget tilfredsstillende. En omfattende strategiproces, der involverede en række nøglemedarbejdere, blev lanceret i år. Processen blev udmøntet i en ambitiøs strategiplan for udvikling af virksomheden gennem geografisk ekspansion, organisk vækst og yderligere opkøb.

Udstyret med denne strategi og bakket op af et finansielt stærkt og engageret ejerskab ser SDK Freja frem til at levere nye og endnu bedre kundeløsninger i det kommende år. Forventningerne til perioden 2021/22 er, at virksomheden kan drage fordel af en stærkere strategisk platform – og ”opkøb stopper ikke med Freja”, lyder det fra selskabet.

- Vi vil ikke kun konkurrere på pris, men vil i stigende grad maksimere de muligheder, der er ved at være en virksomhed med en bred vifte af produkter og tjenester. Opkøb er en væsentlig del af vores ambitiøse strategiplan. Vi har identificeret en række specifikke opkøbsmuligheder for yderligere at styrke SDK Frejas strategiske markedsposition, siger Søren Gran Hansen. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127