23948sdkhjf

- Fusionen var det rigtige

Nytårshilsen fra Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv Digital Handel.

”Et hæsblæsende og ekstraordinært år lakker mod enden, og det er tid til at se tilbage og frem.

2020 har været et turbulent og ekstraordinært år, hvor coronakrisen på ingen tid har vendt op og ned på vores hverdag. Det gælder i den grad også for dansk erhvervsliv; nogle har set kunderne fordufte, mens andre har sprængfyldte ordrebøger.

Jeg har ikke selv haft hånden på kogepladen, men jeg har fulgt det fra tætteste hold og haft mange snakke med mange af jer. Både jer, der knokler for at overleve, og jer, der knokler for at følge med. Derfor kan jeg også sige, at jeg har fået endnu større respekt for jer og det arbejde, I udfører. Det er imponerende at følge.

Fusionen var det rigtige

For mig og mine kolleger i nu hedengangne FDIH har det også været et ganske særligt år. Ikke kun på grund af corona, men i høj grad også på grund af fusionen med Dansk Erhverv og den medfølgende navneændring til Dansk Erhverv Digital Handel.

Inden fusionen var jeg ofte i tvivl. Nogle dage var fusionen det eneste rigtige, og andre dage var jeg overbevist om, at vi skulle holde fast i FDIH.

Den tanke kan jeg stadig få i korte øjeblikke, men 95 procent af tiden tænker jeg, at vi og medlemmerne gjorde det helt rigtige, da vi sagde ja til Dansk Erhverv.

Arbejdet i Dansk Erhverv er godt i gang, og det har allerede båret frugt, som vi håbede. Det bedste eksempel er sagen om pakkeafgiften, som efter hårdt pres blev taget af bordet. Vi kan ikke tage al æren for, at regeringens idé tilsyneladende ikke bliver til virkelighed, men sagen viser, at vi står stærkere med en samlet stemme frem for at kæmpe om politikernes øre.

Jeg tror og håber, at vi kan opnå flere politiske resultater i den kommende tid. Der er nok at tage fat på – cookieregler, Amazons mulige indtog og bæredygtighed er blot nogle af de sager, som vil fylde vores politiske dagsorden i København og Bruxelles det næste stykke tid.

Masser af events på blokken

Det hele skal ikke handle om politik og tilbageblik. Og det gør det heller ikke.

Målet med fusionen har også været, at vi skal blive endnu stærkere til det, vi er dygtige til, så vi kan give jer medlemmer endnu mere værdi for pengene. Det er vi i mine subjektive øjne godt på vej til.

Ser vi på events, ser vi ind i endnu et år præget af corona, men det betyder ikke, at vi går ned i hverken kadence eller kvalitet. Tværtimod. Eventafdelingen er vokset og har allerede syv store konferencer i kalenderen, som også kommer til at bugne med webinarer og forhåbentligt lidt seminarer, når det bliver muligt.

Vi krydser også alt, hvad vi kan for, at vi på et tidspunkt kan få gang i vores busture igen. Dem savner jeg.

Analyser og guides får en over nakken

Vores analyser er en af de ting, som vi ved, at I medlemmer sætter størst pris på. Det kan jeg godt forstå, for de har efterhånden et meget højt niveau. I 2021 bliver de endnu bedre, og der kommer også flere til. Jeg ser især frem til vores store B2B e-handelsanalyse, som virkelig kommer til at løfte vores arbejde på dette område.

Vi kommer også til at skrue op for antallet af guides. Den første handler om logistik og er lige på trapperne. Den kan I godt glæde jer til.

Oprustning af den juridiske enmandshær

Tina Morell har i flere år været en juridisk enmandshær i FDIH, og med fusionen har hun nu fået selskab af en større flok kollegaer, så vi kan sende endnu flere vejledninger, artikler og events på markedet. Mindst lige så vigtigt er det, at vi efter fusionen har fået endnu flere juridiske varer på hylderne og nu også kan hjælpe med blandt andet ansættelsesret. Jeg ved, at flere allerede har haft glæde af de nye tilbud. Det glæder mig.

Vi ses på den anden side

Jeg ved ikke, hvornår vi er på den anden side af coronakrisen, men jeg kan – som alle andre – ikke vente. Jeg glæder mig til at invitere jer ind på Børsen, men jeg glæder mig endnu mere til at sætte nøglen i Peugeot’en og trille ud til jer. Det er altid en fornøjelse at besøge jer, og det giver os uvurderlig viden, som vi bruger til at udvikle nye ydelser og holde politikerne i både Bruxelles og København opdaterede.

Med disse ord vil jeg sige tak for i år. Det har været hæsblæsende og ekstraordinært, men det har som altid været en fornøjelse at repræsentere jer.

Godt nytår fra alle os i Dansk Erhverv Digital Handel".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14