23948sdkhjf

Stabell Presenninger

Højbjerg-virksomhed dækker alt fra lastbillad over lastbiltrailere til biogasanlæg.

Stabell Presenninger ApS i Højbjerg ved Aarhus er en anerkendt og vellidt leverandør i transportbranchen, hvor virksomheden er leveringsdygtig i alle former for presenningsløsninger til transportformål.

Stabell Presenninger er en solid forretning med mange års brancheerfaring. Virksomheden blev stiftet i 1946 af Thyge Stabell, som var en fremsynet og initiativrig forretningsmand.

I dag ejes Stabell Presenninger af Kurt Callesen, som har været i virksomheden siden 1996. Han startede i presenningsbranchen i 1979, hvor han blev ansat hos presenningsproducenten IAH i Hellevad vest for Rødekro.

Kurt Callesen indtrådte i direktionen i Stabell Presenninger i 2003 og overtog virksomheden få år senere.

- Vi producerer fra vores afdeling i Højbjerg ved Aarhus. Vi har tidligere på året lukket vores afdeling i Padborg som følge af udviklingen i branchen, hvor Padborg ikke længere er det knudepunkt, som det tidligere var, fortæller indehaveren Kurt Callesen.

Landsdækkende

Stabell Presenninger betjener kunder i hele Danmark og er leveringsdygtig inden for alt, der har med lastbiler – både presenninger, dekorationer og skrift – at gøre.

- Vi kører ud og måler op, monterer og servicerer kunder i hele landet, fortæller Kurt Callesen.

Et vækstområde er netop print.

- Der er flere og flere kunder, som efterspørger print på presenninger. Her er vi naturligvis også leveringsdygtige, fortæller Kurt Callesen.

Stabell Presenninger lægger vægt på kvalitet. Derfor stiller virksomheden ikke bare høje krav til sig selv, men også til Stabell Presenningers leverandører.

- Det giver det bedste produkt til vores kunder. Vi sætter en ære i at yde en god service og en høj kvalitet. Vi kender vores kunders behov og ved, at for dem er hurtig levering og god kvalitet i højsædet, siger Kurt Callesen.

Biogas

Et ret nyt og spændende forretningsområde for Stabell Presenninger er den hastigt voksende biogassektor, der leverer klimavenlig energi. Her leverer Højbjerg-virksomheden avancerede og gastætte og isolerede presenningsløsninger til overdækning af de enorme gylletanke, hvor biogassen produceres.

- Det er et marked i stærk vækst, og der er jo tale om meget store anlæg og derfor også meget store presenninger, fortæller Kurt Callesen.

Stabell Presenninger producerer de store presenninger til biogasanlæg i trekantede ”lagkagestykker”, som svejses sammen til en stor cirkelformet presenning. Da produktionen af biogas kræver en vis temperatur, er presenningerne isolerede for at holde på varmen. Det vil sige, at presenningerne er i to lag.

Gyllen opvarmes til godt 50 grader for produktionen kører optimalt. Hvis der er frost og sne, kan det faktisk få processen til at gå i stå. Her er det vigtigt, at der ikke er et unødvendigt og energikrævende varmetab i produktionen. Derfor er presenningerne i to lag med isolering imellem, forklarer Kurt Callesen.

Han illustrerer vigtigheden af at holde gyllen varm, ved at nævne et biogasanlæg med seks tanke.

Det producerer biogas for 100.000 kroner i døgnet. Så det er dyrt, hvis produktionen går i stå. Derfor stiller kunderne også skrappe krav til kvaliteten og pålideligheden af de presenningsløsninger vi leverer, siger Kurt Callesen.

De store presenninger, som Stabell leverer til biogasanlæg, vejer op til 2,8-2,9 ton.

Grøn profil

Stabell Presenninger er ikke bare leverandør til den grønne omstilling. Virksomheden har også investeret for at skabe en bedre balance i sit eget grønne regnskab.

Vi har investeret i solcelleanlæg flere steder i Europa, fordi vi gerne vil bidrage til udviklingen af en grønnere og mere klimavenlig energisektor. Det er noget som vi – lige som de fleste andre – er meget interesseret i, siger Kurt Callesen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094