23948sdkhjf

Nye ”portluskere” til SCT A/S

Nyscan Trucks leverer to særlige DAF’er.

De store, grønne entreprenørlastbiler fra SCT A/S, Svend Christiansen Transport i Gilleleje, er et velkendt syn på lande- og motorvejene især i hovedstadsområdet, men også i resten af Danmark. Normalt står der Volvo og Scania på fronten af de store biler, men nu er der også kommet et par DAF LF’er ind i flåden. Og det er ikke helt almindelige DAF’er, for de er begge ombygget til kørsel gennem smalle porte og på byggepladser under snævre forhold.

Aut. DAF-forhandler Nyscan Trucks i Køge har for nylig leveret to helt specielle DAF LF-lastbiler til SCT Transport A/S i Gilleleje. Det specielle ved bilerne er, at de har været på en hård slankekur, hvor bilerne er gjort så smalle som muligt. De skal nemlig anvendes til levering og afhentning af containere gennem smalle porte og i snævre baggårde.

- Vi har indtil nu løst opgaverne med et par veltjente toakslede Terberg. Deres registreringsattester afslører dog, at de har været mere end modne til udskiftning i flere år, så vi måtte gøre noget. Valget faldt i stedet på to DAF LF, der er blevet forvandlet til vores nye såkaldte ”portluskere”, siger administrerende direktør og medejer af SCT, Henning Christiansen.

- Vi bruger blandt andet ”portluskerne” til at hente containere med byggeaffald ud af selv de snævreste baggårde i København. Ofte bliver de læsset til randen - sådan helt bogstaveligt - og sat af igen ude på gaden, hvor en af vores større, treakslede lastbiler henter dem og kører byggeaffaldet til sortering og genbrug. Derfor skal de toakslede DAF’er kunne håndtere selv tunge læs, men det er vi overbevist om, at de kan klare, lyder det fra Henning Christiansen.

SCT har valgt selv at stå for hele processen med ombygning og lakering af de nye DAF’er.

- Normalt står vi selv for opbygning og lakering af vores nye lastbiler, og det er også tilfældet med de to DAF’er. DAF var de eneste, der kunne levere chassiser til formålet. Vi har købt dem af Nyscan Trucks, som leverede dem til OA Opbyg i Holbæk. Her er de blevet skilt ad, ombygget og tilpasset, så vi har fået reduceret den samlede bredde til 200 cm plus sidespejle. Derefter er de blevet opbygget med særligt smalle wirehejs hos SAWO i Sørup og til sidst malet hos Laugesen i Ringsted, siger Henning Christiansen. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11