23948sdkhjf

Stor hurtigfærge sat i produktion

Austal Philippines har påbegyndt byggeriet af Molslinjens Express 5.

Byggeriet af Molslinjens klart største hurtigfærge nogensinde er nu begyndt hos Austal Philippines. Express 5, som skal sejle for Bornholmslinjen, bliver verdens største katamaranfærge af sin slags.

Da skæremaskinen i går skar sig gennem den første aluminiumsplade på australske Austals hurtigfærgeværft, begyndte byggeriet af verdens største katamaranfærge af sin slags for alvor. Måneders samarbejde mellem ingeniører, designfolk og produktionshold fra Molslinjen og Austal har nået sit første højdepunkt.

- Byggeriet går i gang som planlagt trods de vanskeligheder, som COVID-19 har givet planlægningen mellem os og værftet. At vi nu er i stand til at gå i gang med byggeriet, er resultatet af et fantastisk og globalt samarbejde mellem vores folk i Aarhus og værfter i Australien, Vietnam og Filippinerne, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Den 115 meter lange Express 5 skal sejle for Bornholmslinjen på den populære rute mellem Rønne og Ystad. Færgen vil på to passagerdæk få plads til 1.610 gæster og 450 biler på de to vogndæk. Disse tal gør Express 5 til den hurtigfærge i verden med størst kapacitet til biler og passagerer.

Færgen bygges, så både sødygtighed og komfort kommer i højsædet, og den vil blive drevet af en ny motorkonstruktion fra Wärtsilä på fire motorer hver på 16-cylindere, som er verdens mest effektive 4-takts motorer. Motorerne er af såkaldt dual fuel-typen, og både motorer og skib er således forberedt til alternativt brændstof.

- Vi tager nu for alvor hul på en utroligt spændende byggeproces, hvor resultatet bliver en færge, som ikke er set før. En færge som er helt nyudviklet med fokus på komfort, sødygtighed og miljø. Det bliver et stort løft til trafikbetjeningen af Bornholm, siger Carsten Jensen.

Express 5 skal sættes i drift på Bornholm i løbet af foråret 2022. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.272