23948sdkhjf

3 gode tips til at koble af efter en lang dag

Efter en lang arbejdsdag kan de fleste af os trænge til at slappe af og komme lidt til kræfter, inden aftenens program starter med tilberedning af aftensmad, opvask og andre huslige pligter inden man måske kan nå de sene nyheder og så i seng. Læs med her, hvor vi giver dig tre gode tips til at koble af, når uret siger fyraften og du har hængt jakken derhjemme. 

Selv om man arbejder på kontor kan man godt blive træt, for ofte skal man koncentrere sig meget om det, man sidder og arbejder med. Også i manuelle jobs som chauffør eller andre jobs i transportbranchen kan man blive godt og grundigt træt, og da er det guld værd med en lille pause efter arbejdsdagen. 

Lad dig synke ned i en god stol

Når man har brug for at koble af, er det alfa og omega at ligge eller sidde behageligt, og her kan man overveje en sækkestol, hvor man netop både kan sidde og ligge. På https://herligthjem.dk/saekkestole/ kan du se et stort udvalg af fede sækkestole. Sækkestolen tilpasser sig din krop og kan altså formes, så du ligger eller sidder lige, som det føles allerbedst for dig. Denne stol er en klassiker på teenageværelset, men kan bruges af alle, og i virkeligheden er der nok mange forældre, som i al hemmelighed ønsker sig deres barns sækkestol.  

Det er naturligvis ikke kun sækkestole, der kan bruges til afslapning, også en helt almindelig sofa kan bruges. Det der er vigtigt er, at man ligger eller sidder behageligt, og kroppen kan slappe af. De ømme muskler skal have en pause, og en hård køkkenstol er dermed ikke det bedste valg. En dejlig lænestol er også en mulighed, særligt hvis der hører en fodskammel til, så man også kan hvile benene.  

Slap af med TV eller tjek aktiekurserne

Hvad skal man så lave, mens man sidder der i sækkestolen? Mange har det bedst med at foretage sig noget, f.eks. at se hvordan det er gået med aktierne i dagens løb eller måske gætte videre på den krydsord, man startede til morgenkaffen. Andre holder af blot at lade sig underholde af TV’et med nyheder eller en af de mange gode eftermiddagserier som CSI, Jordmoderen eller Inspector Morse. 

Det kan dog også være dejligt blot at sidde og lytte til noget dejligt musik og blot lade tankerne flyde og på den måde lade batterierne op. Faktisk er dette måske det bedste, du kan gøre for dig selv, for hjernen har brug for ro en gang i mellem, og derfor er det ikke altid hensigtsmæssigt at gribe ud efter noget at læse i eller at tænde for fjernsynet, hvor vi bombarderes med input, som vi, bevidst eller ubevidst, forholder os til. 

Klokken-fem-drink med din partner

Det sidste tip herfra handler om et begreb, som kan kaldes en klokken-fem-drink. Efter en lang dag væk fra hjemmet og sin elskede, kan det være en rigtig god idé for parforholdet at blande en god drink, sætte sig ned og tale sammen. Tal om, hvordan jeres dag er gået, hvad der gik godt, og hvad havde forbedringspotentiale. Dette er også et tidspunkt, hvor I kan tale om, hvordan det går med jer, med børnene eller hvad I skal lave i weekenden eller sommerferien. 

Netop disse stunder, hvor man prioriterer hinanden og at tale sammen er noget, der i høj grad kan være med til at styrke jeres bånd og sikre, at I ikke glider fra hinanden i hverdagens hamsterhjul af børnehentning, vasketøj, aftensmad og andre trivialiteter. En lækker drink er herudover en dejlig forkælelse, og her kan man med fordel gøre sig umage og ikke blot servere en lunken dåseøl eller et glas vin men blande en god cocktail som eksempelvis en Margarita, Mojito eller en Bloody Mary. 

Således er der altså flere ting, man kan overveje til en dejlig stund med lidt afslapning. Herudover er der naturligvis også den mulighed simpelt hen at tage en lur, og det kan man have brug for, hvis man har et fysisk krævende job. Efter en lur er man klar til dagens øvrige program, uanset om der er tale om en løbetur, leg med børnene eller måske at køre i vaskehallen med bilen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093